Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Opening vernieuwde
Wereldwinkel Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Het jaar 2016 begint met de opening van de vernieuwde Wereldwinkel in Lichtenvoorde. Met een nieuwe frisse uitstraling, andere kleuren, nieuw logo en een andere opstelling is die omgetoverd tot een moderne winkel voor alle leeftijden. Uiteraard, zoals u van de Wereldwinkel gewend bent, met orginele, unieke artikelen uit alle windstreken van de wereld, fairtrade, maar ook producten met een ecologische en duurzame achtergrond. Een aantal producten komt van producenten uit Nederland, zoals de inmiddels bekende Dopper drinkfles in vrolijke kleuren, Seepje, Waka Waka, Tony chocolonely en meubels van Piet Hein Eek

Er zijn rond de opening twee acties. Als u van 9 tot 23 januari aanstaande wat koopt, laat dan uw naam en adres achter op de kassabon, uit de inzendingen wordt een bijzondere rieten stoel verloot. En op Facebook/WereldwinkelLichtenvoorde wordt eind januari ook nog eens een verrassing verloot, wel even liken én delen natuurlijk.

WakaWaka
Klaar voor een superefficiënte oplader op zonne-energie? De WakaWaka Power is een krachtige, compacte oplader en (zak)lamp op zonne-energie. Hij laadt zo goed als elk type telefoon en klein elektronisch apparaat op én geeft tot wel 150 uur veilig en duurzaam licht. Met zeer sterk led-licht een handige lamp voor kampeerders, maar ook een lees-, nood- of nachtlampje. WakaWaka is de meest efficiënte solar led-lamp ter wereld. Weer-, water- en schokbestendig. WakaWaka ('helder licht' in Swahili) maakt lampjes en opladers op zonne-energie die niet alleen ontzettend handig zijn in het westen, maar ook noodzakelijk in ontwikkelingslanden. Share the Sun: Voor elke verkochte WakaWaka, gaat er altijd een WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie.

De Dopper drinkfles
Het vele gebruik van petflessen wereldwijd veroorzaakt een enorme afvalstroom in de oceanen, de zogenaamde 'plastic soep'. Met de herbruikbare design waterflessen van hoogwaardig kunststof en staal, draagt Dopper bij aan de vermindering van deze milieuproblematiek. Daarnaast stimuleert Dopper het gebruik van kraanwater als goedkoop en minder milieubelastend alternatief voor mineraalwater. Download de Dopper water app nu, vind vers water in de buurt en voeg zelf nieuwe tappunten toe. Samen zorgen voor schoon drinkwater over de hele wereld. #bethemessenger/gratis-watertappunten-app

Tony's Chocolonely
De cacao wordt rechtstreeks ingekocht bij boeren in Ghana en Ivoorkust waar Tony Chocolonely een lange-termijnrelatie mee heeft. De ingrediënten worden waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd ingekocht. Maar liever gaat Tony Chocolonely nog een stukje verder. Zoals de biologische melk van Nederlandse koeien waar zij de chocolademelk van maken.

Piet Hein Eek
Wie onlangs de Wereldwinkel heeft bezocht, heeft vast de opvallende tafel gezien van Piet Hein Eek, een Nederlandse ontwerper. Hij brak in de jaren negentig door met no-nonsensedesign van sloophout. Hij ontwiep daarvan ook artikelen voor producenten in Indonesië. Inmiddels vervaardigt hij in zijn werkplaats in Eindhoven ook meubels van staal, glas, keramiek, textiel, aluminium en fabriekshout. Ook ontwierp hij klokken, horloges en zonnebrillen.


zaterdag 9 januari, 9.30 uur