Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Wedstrijd 4e divisie

Op zaterdag 30 januari turnden de meiden van Spirit '90 uit de 4e divisie hun tweede voorronde in de turnhal in Doetinchem.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Evi Goldewijk. Evi komt uit in categorie pupil 1 D1. Het eerste toestel van Evi was de vloer en deze was goed, alleen kon de netheid nog wat beter. Tweede toestel was de sprong en hier heeft ze een goede overslag en een mooie salto laten zien. Derde toestel was de brug. Ophurken blijft altijd een lastig onderdeel voor Evi en met inturnen lukte het niet altijd. Gelukkig ging het in de wedstrijdoefening goed en heeft ze een goede oefening laten zien. Als vierde toestel had Evi balk. Hier was ze erg zenuwachtig voor, omdat de koprol met inturnen niet lukte. Tijdens de officiƫle uitvoering is het gelukt en heeft ze een hele goede oefening laten zien. Evi kreeg zelfs het tweede cijfer van de jury! Uiteindelijk is Evi 6e geworden met een puntentotaal van 49,625 punten.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Fenne Hartjes. Fenne komt uit in categorie pupil 2 D1. Het eerste toestel van Fenne was brug. Brug is een sterk onderdeel van haar en dit heeft ze laten zien met een goede, mooie oefening. Dit werd zelfs beloond met het vierde cijfer in een sterk deelnemersveld. Tweede toestel was de balk. Hier heeft ze ook een goede oefening laten zien zonder eraf te vallen. Als derde toestel was de vloer aan de beurt. Hier is Fenne altijd erg zenuwachtig voor, bang om de oefening te vergeten. Maar ze heeft de hele oefening geturnd zonder wat te vergeten. Nu gaan we nog aan de netheid werken. Laatste aan bod was de sprong. Sprong is ook een sterk onderdeel van haar en heeft ze een mooie overslag en een goede salto gesprongen. Uiteindelijk is Fenne 20e geworden met een puntentotaal van 47,900 punten.

Meiden gefeliciteerd!