Polonaise na polonaise werd er gelopen. Foto: Betsie Weikamp
Polonaise na polonaise werd er gelopen. Foto: Betsie Weikamp Foto: Betsie Weikamp

Bijzonder carnaval in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Ondanks dat er geen carnavalsvereniging meer is in Lichtenvoorde, bleek ook dit jaar weer dat er best wel carnaval gevierd kan worden. Zo´n 80 mensen met een beperking kwamen van heinde en verre om er vrijdagavond weer een geweldig feest van te maken.

De Vènesikke en De Jonge Nölepeters kwamen die avond naar ´t Zwaantje om dit feest mee te vieren. "Dit is een van de mooiste avonden van carnaval. Zo spontaan en vrolijk, dit maak je niet zo vaak mee. En je kunt de mensen bijna niet blijer maken dan door samen met hen te dansen of polonaise te lopen", aldus een van de leden.
Maar dat ze het zelf ook met veel plezier doen blijkt wel uit hun houding. Het podium stond op een gegeven moment helemaal vol met leden van de genoemde verenigingen om samen een dansje te maken. De dansmarietjes van beide verenigingen oogstten veel applaus door hun dans en zij kregen zelfs versterking vanuit de zaal.
Natuurlijk mocht bij de Kei en Knal Soos een prins en prinses niet ontbreken: Prins Frank en prinses Jantine vervulden deze 'plicht' fantastisch. Polonaise na polonaise werd gelopen met deze beiden voorop en bij het optreden van zanger Jeremy Buttner stond prins Frank zo hard mee te zingen alsof hij nooit anders had gedaan.

Al met al is de carnavalsavond wederom een groot succes geworden. Grote dank gaat uit naar de organisatie, DJ Jeroen, Dweilorkest Dokters Swingende Infuustoeters, presentator André Krabbenborg en beide carnavalsverenigingen. En zoals een van de gasten aan het einde van de avond zei: "Het is een kleine moeite om er samen een mooi feest van te maken en je doet er veel mensen een groot plezier mee. Moesten we vaker doen!"