Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Badminton voor alle leeftijden

Dat badminton een sport is voor alle leeftijden is wel duidelijk. Een aantal weken geleden stond er nog een artikel in de Elna over de enthousiaste dinsdagmorgen groep, waarbij het oudste lid 76 jaar is.
Dit keer willen wij onze jongste deelnemers aan de competitie in het zonnetje zetten: de opstapcompetitie groep van LBC. Voor de jongste deelnemers heeft Badmintonbond Nederland de opstapcompetitie in het leven geroepen. Hier wordt alles nog niet zo streng beoordeeld. Sla je bij de opslag een keertje mis, gewoon overdoen. We helpen met waar je moet staan in het veld, op welke lijnen je moet letten. Maar onderschat het niet! Deze groep, bestaande uit Jan (8 jaar), Ben (9 jaar), Esmae en Maaike (allebei 10 jaar), zijn serieus fanatiek en willen wel degelijk winnen! Op de foto staat ook invaller Luuk (12 jaar).
Al doende leert men. Zo leren ze de spelregels, maar ook het omgaan met tegenstanders, het verliezen of winnen van een wedstrijd, en bovenal, hoe leuk badminton kan zijn.

Het competitieseizoen 2015/2016 zit er helaas alweer op, maar kom het volgende seizoen eens bij een wedstrijd kijken en zie hoe spannend en leuk het kan zijn, voor jong en oud!