Willy Engelbarts, Dorien Harbers en Tonnie Weikamp kijken al even naar de zee van ruimte in het pand waar voorheen de Lidl was gevestigd. Foto: Lydia ter Welle
Willy Engelbarts, Dorien Harbers en Tonnie Weikamp kijken al even naar de zee van ruimte in het pand waar voorheen de Lidl was gevestigd. Foto: Lydia ter Welle Foto: Lydia ter Welle

Nieuwe plek voor Rainbowband

LICHTENVOORDE - Twee weken geleden plaatste Elna een noodkreet van de Rainbowband, die dreigt zonder oefenruimte te geraken omdat de huidige oefenruimte in de Hamalandschool binnenkort niet meer beschikbaar is. Vorige week werd de oproep nogmaals herhaald, en de noodkreet van Rainbowband heeft nu geleid tot publiciteit in veel meer media, waaronder De Telegraaf, Omroep Gelderland en Radio2. Dinsdag kwam een verlossend telefoontje van de eigenaar van het voormalige Lidl-pand, waarin ook Scapino is gevestigd. De Rainbowband mag de komende tijd de begane grond van het gebouw gebruiken.

Tonnie Weikamp en de andere begeleiders van de band zijn dolblij met dit aanbod. "We mogen de ruimte gebruiken voor de repetities, en we mogen zelfs de instrumenten laten staan, omdat we de enige gebruiker zijn. En we hoeven er ook nog eens niets voor te betalen!", klinkt het vergenoegd. "De eigenaar van het pand heeft zelfs toegezegd dat hij zo nodig wil zorgen voor kleine aanpassingen zoals het plaatsen van wandjes. De leden van de Rainbowband kunnen de ruimte goed bereiken, en er is een lift aanwezig, zodat ze de toiletten op de kelderverdieping ook eenvoudig kunnen bereiken", aldus Weikamp, die erg blij is met de medewerking.
In alle reacties op de publiciteit rond het gevaar van dakloos worden van de band wordt heel vaak gewezen naar de gemeente Oost Gelre. "Er staat toch genoeg leeg in Lichtenvoorde, daar zou de Rainbowband toch een plekje moeten kunnen krijgen", of iets van die strekking, is een veelgehoorde reactie. Brandt Keegstra, communicatieadviseur van de gemeente meldt dat dat klopt.


Vervolg op pagina 5