Boomfeestdag in Lichtenvoorde. Foto: Eline Rutgers
Boomfeestdag in Lichtenvoorde. Foto: Eline Rutgers Foto: Verona Westera

Leerlingen enthousiast over Boomfeestdag

Vervolg van de voorpagina

Daarna gingen ze door naar de Aaltenseweg om het planten voort te zetten. Bewapend met een schep kwamen de kinderen richting de strook lopen. Daar werd nog even geoefend op het planten van een boom, zodat het met de wethouder erbij allemaal in één keer goed zou gaan. Toen kwam de wethouder om een toespraak te houden over het belang van het planten van bomen.
Ook Aniek (13) en Auke (12) uit groep 8 snappen goed waarom Boomfeestdag zo belangrijk is."Bomen zorgen voor zuurstof, zodat wij kunnen ademen. Omdat er in de laatste jaren zoveel bomen gekapt zijn, moeten er ook weer nieuwe geplant worden om zuurstof te houden." Na de officiële toespraak kon het echte werk beginnen. Wethouder Marieke Frank hielp ook een handje om de eerste boom, een zoete kers, te planten. Daarna gingen de kinderen in kleine groepjes de rest van de bomen planten, waaronder krentenbomen, berken, hazelaars, elzen en lijsterbessen waren.


Alzheimer Café

LICHTENVOORDE - De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of die u bezighouden. Het thema van deze maand is: Wat betekent het als je vader of moeder dementie heeft?

Op deze avond wordt een kind van iemand met dementie geïnterviewd. Vragen als: 'Wat betekent het als je vader of moeder dementie krijgt?, Wat betekent dit in de relatie en wat komt er bij kijken?, Welke impact heeft het, hoe vertel je het aan je omgeving en hoe ervaar je het om zorg en ondersteuning te geven aan je vader of moeder?, Wat kun jij doen om nog zoveel mogelijk voor je ouder te kunnen betekenen en hoe ga je zelf om met het voortschrijdende verlies?' komen aan de orde. Vanavond wordt hierover van gedachten gewisseld en krijgen de bezoekers van het café tips en adviezen.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 maart van 20.00 tot 21.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.
De locatie is het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.


www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek

06-13514411