Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Wedstrijd 4e Divisie 19 maart

Op zaterdag 19 maart turnden de meiden van Spirit '90 uit de 4e divisie hun derde voorronde in de turnhal in Winterswijk. Tevens werd deze dag de doorstroming bekend.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Evi Goldewijk. Evi komt uit in categorie pupil 1 D1. Het eerste toestel van Evi was sprong. Hier heeft ze een mooie overslag en een mooie salto gesprongen. Ze heeft zelfs het hoogste cijfer op sprong gekregen. Het tweede toestel van Evi was brug. Ze heeft een goede brug geturnd, alleen het ophurken blijft nog een beetje moeilijk. Gelukkig ging deze in de wedstrijd goed. Het derde toestel van Evi was balk. Met inturnen ging alles goed. Tijdens de oefening is ze helaas gevallen met de koprol maar voor de rest ging het goed. Als vierde en laatste toestel van Evi was vloer. Ze heeft de oefening helemaal uitgeturnd, helaas was de netheid minder en dit was ook te zien in de eindscore. Uiteindelijk is Evi 7e geworden met een puntentotaal van 48,475 punten. Evi heeft zich geplaatst voor finale Gelderland!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Fenne Hartjes. Fenne komt uit in categorie pupil 2 D1. Het eerste toestel van Fenne was balk. Ondanks dat ze een beetje zenuwachtig was heeft ze een goede oefening laten zien. Het tweede toestel van Fenne was vloer. Hier heeft ze vaak de meeste zenuwen voor, maar dit was tijdens de oefening niet te zien. Het derde toestel van Fenne was sprong. Hier heeft ze een goede overslag en een mooie salto laten zien. Als vierde en laatste toestel van Fenne was brug. Ook hier heeft ze een goede, strakke oefening laten zien. Met een sterk deelnemersveld had ze op dit toestel het vierde cijfer gekregen. Uiteindelijk is Fenne 12e geworden met een puntentotaal van 50,525 punten. Ondanks deze goede wedstrijd heeft Fenne zich helaas net niet geplaatst voor de finale Gelderland.

Meiden gefeliciteerd met jullie prestatie!