Julia Ijzereef
Julia Ijzereef Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Wedstrijd 5e divisie 9 april

Zaterdag 9 april jl. turnden de meiden van Spirit '90 uit de 5e divisie hun derde voorronde in de turnhal in Doetinchem. Tevens werd de doorstroming naar de finale bekend gemaakt.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Fenne Halink en Noa ten Haaff. Fenne en Noa komen uit in de categorie instap D2. Het eerste toestel van de meiden was brug. Fenne begon goed met mooie zwaaien. Helaas was ze op de lage ligger de buikdraai vergeten. Noa heeft een mooie brug laten zien met een mooie borstwaartsom. Als tweede toestel was er balk. Beide meiden waren best zenuwachtig voor de balk. Helaas zijn ze beiden met de koprol eraf gevallen, maar verder hebben ze een mooie strakke oefening laten zien. Het derde toestel was vloer. Hier hebben beide meiden zich herpakt en een goede oefening laten zien. Als laatste toestel was er sprong. Fenne heeft hier twee mooie zweefrollen laten zien en Noa heeft hier twee mooie handstandplatvallen laten zien.
Uiteindelijk is Noa 19e geworden met 48,700 punten en Fenne is 22e geworden met 45,375 punten.
Tevens heeft Noa zich geplaatst voor de finale!

De laatste wedstrijd turnde Julia Ijzereef. Julia is junior en kan haar eigen oefeningen maken. Zij begon op de vloer, waar zij mooie sprongen als een salto en acrobatiek liet zien op muziek. Bij de sprong liet zij twee nette overslagen liet zien. Eenmaal aangekomen bij de brug begonnen de zenuwen toch wat op te spelen. Zal de kip wel of niet lukken? De focus lag zo op de kip, dat Julia bij het ophurken op de lage ligger eraf viel. Deze val heeft zij goed gemaakt met een kip die hartstikke goed lukte met daarna een salto af. De balk was het laatste onderdeel, dat zij goed heeft geturnd met onder andere een mooie handstand en hoge hurksprong.
Uiteindelijk is Julia 17e geworden met 39,325 punten.

Gefeliciteerd meiden!