Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Generatietoernooi LBC'72 2016

Afgelopen zondag werd het jaarlijkse generatietoernooi van LBC gehouden. Iedereen moest vroeg uit de veren want na de uitleg, gingen we om 10.15 uur van start en begonnen we aan een gezellige toernooi; zelfs de hele familie Pietersz was present.
Bij dit toernooi spelen jeugdleden van LBC samen met hun vader, moeder, oom of tante, waardoor de ouders ook eens zien waarmee de kinderen wekelijks bezig zijn. Sommige ouders weten dat wel, want ze zijn zelf ook lid van LBC, anderen beoefenen een heel andere sport en kennen het badminton alleen van de vakantie. Er werd dan ook begonnen om sommige deelnemers uit te leggen welke lijnen er tellen en hoe groot het "kleine" veldje nu eigenlijk is. Iedereen is dan ook vaak verbaasd over wat voor een intensive sport het is!
Er hadden zich maar liefst 21 teams opgegeven die werden verdeeld over 3 poules. Dat betekende dat iedereen 7 wedstrijden op het programma had staan. Na vele spannende partijen werd er 's middags rond 12.00 uur een pauze gehouden met gratis koffie, thee, ranja en fruit en wat lekkers beschikbaar gesteld door Paulien. Helaas raakte er 1 moeder geblesseerd daaraan volgt nog een bezoekje aan de huisarts. Haar zoon kon gelukkig wel verder spelen met een reserve speler. Na veel leuke en spannende partijen kwam er om 13.30 uur een eind aan een sportieve morgen. Nadat alle uitslagen bekend waren, vond de prijsuitreiking plaats. In de A- poule wonnen moeder Ellen en zoon Tijn Mölders. In de B-poule stonden vader en zoon Victor en Bryan ter Wengel bovenaan en in de C-poule domineerden de heren Tinus en Emiel Beckers. Iedere winnaar kreeg een medaille.
De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Er kwamen veel reacties dat iedereen het erg leuk heeft gevonden. We zijn wel benieuwd hoeveel ouders nog dagen spierpijn hiervan overhouden, maar hopen volgend jaar op weer een goede opkomst! Bedankt allemaal!