Spinrock. Foto: PR
Spinrock. Foto: PR

Kleintje Kei bij Tapperij van Ooijen

Vier regionale bands, Normaal-tribute en Spinrock

LICHTENVOORDE - Al ruim tien jaar is Hemelvaartsdag de dag waarop een kleine 500 man zich in de middag verzamelen op het terras van Tapperij van Ooijen om daar getuige te zijn van aanstormend talent, gevolgd door reeds gevestigde namen.

Dit jaar is het een dubbele feestdag; niet alleen Hemelvaartsdag, maar ook 5 mei – de viering van onze bevrijding. Om die vrijheid te vieren, krijgt iedereen komende editie van Kleintje Kei ook vrij entree. "We wilden deze dag een speciaal karakter geven", aldus Carina Hoek, één van de organisatoren. "Omdat in Lichtenvoorde en omgeving op Bevrijdingsdag geen speciale evenementen zijn, maken wij Kleintje Kei gratis toegankelijk voor iedereen." Het podium bij Tapperij van Ooijen op het terras staat in tegenstelling tot eerdere edities, dit jaar tegen de achtergevel van het café aan. "En nu maar hopen dat het weer meewerkt en de mensen zin hebben in een middag en avond topmuziek", aldus kastelein Manus.

De middag start om 15.00 uur starten met vier talentvolle, regionale bands die een gooi doen naar het felbegeerde ticket voor een podiumplek op het 'grote' Keifestival én € 250,- prijzengeld. Loting zal bepalen in welke volgorde de bands zullen spelen.
De bands The Bree (Varsseveld/pop-rock), Contra Fools (Winterswijk/reggae), School's Out (Lichtenvoorde/pop-rock) en Rise Above (Winterswijk/swamp core) zullen het middagprogramma vullen. Het avondprogramma wordt verzorgd door Høk (Normaal tribute) en Spinrock, met Sabine Uitslag (voormalig CDA-politica) in de gelederen.

Voor meer info over Kleintje Kei verwijzen wij u naar de Keitjes elders in de krant of de website www.keifestival.nl.


Sprenkelder Tweewielers reikt e-bike uit

LICHTENVOORDE - Na twee succesvolle open dagen bij Sprenkelder Tweewielers is zoals beloofd de winnaar van de e-bike uitgeloot. Peter Berentsen is de gelukkige, omdat hij het aantal achterlichten op drie na juist had geraden. Zaterdag werd de fraaie fiets aan hem uitgereikt. Berentsen: "Deze is voor mijn vrouw, dan kunnen we nu heerlijk samen fietsen." Het team van Sprenkelder Tweewielers wenst de familie Berentsen veel plezier met de e-bike. "Tevens willen we iedereen bedanken, die ons bij de verbouwing heeft geholpen. Ook alle bezoekers van de open dagen bedanken we voor hun goede wensen. Wij kijken terug op een geslaagde heropening van de winkel", aldus de familie Sprenkelder.


Peter Berentsen krijgt de e-bike, vergezeld van een ferme handdruk. Foto: PR