Kinderen van bredeschool De Kei verwelkomen op tijdelijke werkplek. Foto: PR De Achthoek
Kinderen van bredeschool De Kei verwelkomen op tijdelijke werkplek. Foto: PR De Achthoek Foto: PR De Achthoek

Kinderen De Kei verwelkomen
ambtenaren op tijdelijke werkplek

LICHTENVOORDE - Eind mei gaat de verbouwing van het gemeentehuis in Lichtenvoorde van start. Op vrijdag 22 april verhuisde de gemeentelijke organisatie naar de tijdelijke huisvesting in onder andere bredeschool de Kei.

Op maandagmorgen 25 april betrokken de ambtenaren hun nieuwe werkplek in de bredeschool. Ze werden welkom geheten door de kinderen van kinderdagverblijf de Achthoek en de kinderen van Villa Kakelbont (Zozijn), de jongste 'bewoners' van de bredeschool. De ambtenaren werden warm onthaald door de kinderen: er was een zelfgemaakte loper uitgerold en de vlaggen hingen uit. Wethouder René Hoijtink heette zijn collega's welkom waarna er voor iedereen koffie, thee ranja en wat lekkers was om de samenwoning te vieren.

Met de inwoning van de ambtenaren is bredeschool de Kei weer helemaal bewoond. De ambtenaren betrekken het schoolgedeelte van het gebouw.
Het kinderdagverblijf van de Achthoek en Villa Kakelbont zijn gehuisvest in het achterste gedeelte van dit markante gebouw. Nu vormen de kinderen samen met de ambtenaren de bredeschool. Deze nieuwe samenwoning zal ongetwijfeld leuke en inspirerende ontmoetingen met zich meebrengen voor jong en oud.


Mooi concert St. Caecilia

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag 23 april trakteerde harmonie en drumband St. Caecilia zichzelf maar zeker ook de 150 bezoekers op een heel sfeervolle en geslaagde muziekavond. Een echt hoogtepunt in het muzikaal jaar van de vereniging.

Alle geledingen, orkestklas, opleidingsorkest, groot orkest en drumband speelden afzonderlijk. Met name de af te lezen beleving en hier en daar spanning bij een flink aantal debutanten zorgden voor iets extra's. Absoluut hoogtepunt was de vertolking van 'Forrest Gump' door 55 muzikanten samen in de leeftijd van 9 tot 75 jaar. Deze geslaagde actie ontlokte bij de gedreven dirigent Ira Wunnekink een vreugdekreet.

Ook een fantastisch gespeelde solo op altsax door het jeugdig talent Jentl Pillen in ´Spiderrag' oogstte een warm applaus.
De drumband kwam zowel muzikaal als in kleding en accessoires verrassend voor de dag. De toeschouwers konden constateren, dat ook bij de drumband het niveau duidelijk stijgt. Mooie nummers als de 'Bregsan mars' en 'Kommichiwa' brachten de handen van het publiek op elkaar. In de pauze werden de winnaars van de donateursactie na loting bekend. (uitslag zie elders in deze krant).

Na het concert werden er drie leden in het zonnetje gezet. Zij ontvingen bloemen voor het slagen voor hun muziekexamen te weten: Caja Verbruggen, klarinet diploma A, Kim Beijer, alt sax, diploma A en B, en Hymke ten Have, dwarsfluit, diploma D, het hoogste niveau binnen de amateur muziekopleidingen.