HIVA, handel in van alles
HIVA, handel in van alles Foto: Jan Knoef

Ton Fitsch en Jan Heerink samen in nieuw bedrijf

Zelhem - De naam van het nieuwe bedrijf van Ton Fitsch en Jan Heerink zegt eigenlijk alles. HIVA, oftewel 'Handel In Van Alles'. Die handel is de beide heren op het lijf geschreven. Ze doen hun hele leven al niet anders. In het verleden hadden ze elkaar al eens toegezegd om ooit samen een bedrijf te beginnen en HIVA op het Zelhemse industrieterrein (Industriepark 5a, aan de achterkant van Polyketting) is het resultaat.

Door Jan Knoef

Vanaf 5 mei is iedereen welkom om lekker te snuffelen en te ontdekken, dat er meer te koop is dan je eigenlijk verwacht, waarbij de prijs altijd lager is dan je verwacht. Vanaf 5 mei kunt u er op donderdag (12.00 – 21.00 uur), vrijdag (12.00 – 17.00 uur) en zaterdag (12.00 – 16.00 uur) terecht. Hebt u vragen of wilt u op een ander moment contact met HIVA dan kunt u telefonisch contact opnemen met Ton Fitsch, tel. 06-57675507 of Jan Heerink, tel. 06-57709202.

Ton en Jan hebben een nieuw concept bedacht voor hun bedrijf. Naast het ruime assortiment dat ze zelf inkopen uit faillissementen, restpartijen en tweedehands artikelen, die ze zelf omschrijven als "Kringloopartikelen, die je in Kringloopwinkels niet tegenkomt", bieden ze stellingruimte aan, waar bedrijven hun artikelen te koop kunnen aanbieden.

Jan Heerink: "Een soort 'shop in shop' idee, waarbij je bij ons alleen 30 euro huur betaalt per stelling van 1 meter breed en 2.40 hoog (4 planken plus vloer). Wij vinden het leuk om te verkopen en vragen daar verder geen provisie voor."

Het assortiment wordt daarmee zeer divers. Onlangs wist het duo 'voor een prikkie' een serie kledingstukken op te kopen "en die gaat ook weer voor een prikkie de deur weer uit", aldus Ton. Maar ook witgoed en tv's kunnen, al dan niet tijdelijk, tot de koopwaar behoren, terwijl ook een groot aantal V&D-paspoppen tijdelijk bij HIVA is komen wonen.

In de winkel komt men tot slot ook artikelen tegen die HIVA selecteert bij het ontruimen van woningen, een activiteit, die het bedrijf in opdracht van de notaris verrichten.

Bij veel van de artikelen kunt u een korting tot zeventig procent op de actuele winkelprijs verwachten. Ter gelegenheid van de opening zijn er een aantal speciale aanbiedingen, zoals een set van vijf tuinlampen op zonne-energie voor maar 10 euro en een 50 ml verstuiver eau de toilette (Holiday van Shirley May) voor maar 7,50 euro.