De spelers Pim Elferink, Kay Boschker, Yordi Orriëns, Leon Hoijtink en assistent-scheidsrechter Franc Jurjus namen afscheid van Longa 1. Foto: PR
De spelers Pim Elferink, Kay Boschker, Yordi Orriëns, Leon Hoijtink en assistent-scheidsrechter Franc Jurjus namen afscheid van Longa 1. Foto: PR Foto: pr

In de bloemetjes bij Longa ´30

LICHTENVOORDE - De afsluitende zondag van het zonovergoten Longa-weekend begon om 10.00 uur met de jaarlijkse editie van het Jan Wichmantoernooi voor de senioren-, dames- en A-teams. Glorieuze winnaar werd Longa 2, dat dit seizoen, na de promotie naar de Reserve Hoofdklasse, dus ook deze overwinning op haar conto kon bijschrijven. Op het zondagmiddag gehouden Longafeest, werden diverse Longaleden en supporters nog eens extra in het zonnetje gezet. De spelers Pim Elferink, Kay Boschker, Yordi Orriëns, Leon Hoijtink en assistent-scheidsrechter Franc Jurjus namen afscheid van Longa 1, en werden in de bloemetjes gezet.

Ad Duyn werd geëerd door de selectie van Longa 1, omdat hij optimaal gebruik had gemaakt van zijn voetbalkennis, door bij aanvang van het seizoen de plaats op de ranglijst en het aantal doelpunten van de hoofdmacht juist te voorspellen. Vervolgens werd op voordracht van de supportersclub de supporter van het jaar door voorzitter Eekelder toegesproken. Deze eer viel te beurt aan Wout Eskes, die de wedstrijden van het eerste elftal uit en thuis trouw bezoekt en daarmee een vitaal onderdeel van de 'twaalfde man' vormt. De Supportersclub liet ook Erwin Kobesen van Longa 6 de huldiging ondergaan als topscorer van sv Longa'30, die met 23 goals in het afgelopen seizoen van zich deed spreken. De bijbehorende beker werd door Erwin in dank aanvaard.

De grote tent langs het hoofdveld was daarna nog lang gevuld met feestende Longalui. Later in de middag bereikt het festijn een nieuw hoogtepunt, toen vanuit Varsseveld het nieuws doorsijpelde dat Grol de beslissende nacompetitiewedstrijd had verloren en helaas naar de derde klasse was gedegradeerd. Daar moest natuurlijk nog enige tijd over nagepraat worden, zodat het nog lang heel gezellig bleef op De Treffer.