Hidde Jurjus met Technisch Directeur Marcel Brands, na het ondertekenen van het 5-jarig contract.
Hidde Jurjus met Technisch Directeur Marcel Brands, na het ondertekenen van het 5-jarig contract. Foto: PSV Media

Hidde Jurjus van De Graafschap naar PSV

Vervolg van de voorpagina

De reacties in zijn omgeving zijn enkel enthousiast. "Vanuit het thuisfront heb ik alleen maar positieve reacties gehad. Mijn familie is heel trots op me. Die vinden het gewoon een mooie stap voor mij. Het is uiteindelijk allemaal heel mooi voor me. Ik ga ook in Eindhoven wonen. Deze week ga ik op zoek naar een huisje, waar ik samen met mijn vriendin ga wonen."
Technisch manager Marcel Brands sprak voor de camera's van PSV TV over de plannen die PSV met de doelman heeft. "We hadden Hidde al langer op ons lijstje staan. Door de blessure bij derde doelman Luuk Koopmans hebben we snel gehandeld. Jeroen en Remko zullen niet eeuwig bij PSV blijven, dus daarmee hebben we vast een voorschot op de toekomst genomen."

Rode loper
De 'superboer' zal door de PSV-supporters op een rode loper onthaald worden in het Philipsstadion. Op de slotdag van de competitie zorgde De Graafschap er namelijk voor dat niet Ajax, maar PSV kampioen werd van de eredivisie. Hidde Jurjus had hier een aanzienlijk aandeel in door Ajacieden van scoren af te houden, en dus van het kampioenschap. Tijdens de diverse huldigingen waren dikwijls blauw-witte Graafschap sjaaltjes zichtbaar in de menigtes. De overgang van de Vijverberg naar het Philipsstadion is ook weer niet zo heel erg groot voor de Lichtenvoordenaar. Zowel in Eindhoven als in Doetinchem wordt de naam 'boeren' als een geuzennaam gescandeerd in het stadion.

Longa '30
Hidde zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Longa 30, waar zijn vader keeperstrainer was. "Eigenlijk was ik nog een half jaar te jong toen ik bij Longa kwam, maar in de F6 was nog een keeper nodig en dat werd ik. Daarna heb ik twee jaar in Longa F1 gekeept en nog een jaar als F-keeper in de E1. Daarnaast ging ik naar de keeperschool van Edwin Susebeek in de Veldhoek elke zondagmorgen. Edwin was en is nog steeds keeperstrainer bij De Graafschap. Na één sessie van twaalf trainingen kreeg ik een brief thuis of ik bij De Graafschap wilde komen. Heel stoer vond ik dat natuurlijk. De Graafschap was natuurlijk wel dé profclub van de regio." Na enkele proeftrainingen werd Hidde 'aangenomen' en doorliep hij vervolgens alle standaardelftallen. Na een jaar een vaste waarde te zijn geweest in de Jupiler League en een jaar eredivisie maakt Jurjus al de overstap naar de Nederlandse top. Voor Longa '30 is het de tweede doelman die doorbreekt in het betaald voetbal. Eerder was Sander Boschker al succesvol bij FC Twente, waar hij uitgroeide tot boegbeeld en international.

Longa-voorzitter Marcel Eekelder is blij voor Hidde. "Het is natuurlijk super voor hem en ik hoop dat hij zijn afkomst niet verloochent. Wij gunnen hem namens Longa heel veel succes en hopen dat hij snel eerste keeper wordt. Een opleidingsvergoeding verwacht ik niet."


Open Dag De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap houdt op zondag 31 juli de jaarlijkse Open Dag. Op het parkeerterrein voor het stadion is vanaf 15.00 uur weer van alles te beleven voor jong en oud. Aansluitend aan de Open Dag vindt om 18.00 uur de oefenwedstrijd plaats tussen De Graafschap en het Spaanse Real Mallorca.

Bezoekers kunnen genieten van live muziek, leuke attracties, diverse verkoopkramen met speciale aanbiedingen en een hapje en een drankje.
De spelers en trainers lopen tot 16.30 uur over het terrein en zetten natuurlijk graag hun handtekening op de speciale handtekeningenkaart. Tevens gaan ze met de supporters op de foto. Op het podium speelt de feestband 'Bandje Speciaal'.