Nieuwe corsoKIDS: Stijn, Finn, Tijl en Mats. Foto: PR
Nieuwe corsoKIDS: Stijn, Finn, Tijl en Mats. Foto: PR Foto:

Kledinginzameling ten behoeve van Johanneskerk

Lichtenvoorde - Zaterdagmorgen 30 juli houdt de kledingcommissie de maandelijkse kledinginzameling. De deur van de Ni'je Whemerhof, Rentenierstraat 20 staat voor u open. Kleding en schoeisel, schoon en in goede staat, ontvangen zij graag. Mocht u niet in staat zijn zelf uw kleding/schoeisel te brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen. Zie hiervoor het Keitje. De Rentenierstraat is vanaf de Dijkstraat bereikbaar.


Dahleo op bezoek bij Sixpack

Lichtenvoorde - Een doordeweekse avond in een straat in Lichtenvoorde. Voor één van de woningen staat een complete fietsenwinkel. Jongensfietsen, kleine-meisjes-rijwielen en tweewielers van volwassenen. Bij de familie Pillen is het een drukte van belang. De ouders zitten buiten aan de koffie, de vier hoofdpersonen zitten vol spanning te wachten wat er komen gaat. Alles is nieuw voor deze heren, want ze gaan voor het eerst samen een corsowagentje bouwen.

Finn Middelhuis, Tijl Hartjes, Stijn Pillen en Mats Meekes gaan dit jaar onder de naam Sixpack aan de slag als corsoKIDS. Ook Jort Kemperman en Tjalle Wissink horen nog bij deze nieuwe groep, maar zij zijn op vakantie. De zes jongens gaan een wagen bouwen met de naam: Blikvanger.

Op de vraag of ze willen verklappen hoe de wagen eruit gaat zien, beginnen ze enthousiast te vertellen. "Het worden opgestapelde blikken", vertelt Tijl. "Grote tonnen en blikken, die samen een mannetje zijn", vult Finn aan. Mats maakt het beeld van de Blikvanger compleet: "En hij heeft een netje in zijn hand". De vaders helpen met het maken van de wagen. Zij bouwen de basis. "Wij gaan papier plakken", aldus Tijl. En daarna natuurlijk dahlia's. Wel twijfelen de leerlingen van de Jorisschool of ze die bloemen moeten gaan plakken of spijkeren.

Op de vraag hoeveel bloemen er op hun wagen komen, komt een weifelend antwoord: "Honderd?". Gelukkig schieten de vaders te hulp. Zij denken dat het er wel 1800 zijn. "Dan beginnen we een maand van te voren met plakken", aldus Stijn.
De Sixpack-ers zijn ervan overtuigd dat ze hoog zullen eindigen. Maar mocht dat niet zo zijn, dan vinden ze dat ook niet erg. En met die afsluitende zin vinden de heren het mooi geweest. Interviews zijn leuk, maar zwemmen in het zwembadje is nog veel leuker. Nog snel even een fotootje van deze nieuwe corsobouwers in het water…

Met drie bladzijden vol aantekeningen, zes vrolijke foto's en een kletsnatte broek fiets ik de straat weer uit. Vol vertrouwen dat er een nieuw blik vol wagenbouwers opengetrokken is.