ZSOM programmering

Lichtenvoorde - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove te Lichtenvoorde. Deze uitzending is op 12 augustus en begint om 15.00 uur.

ZSOM Regiojournaal
De komende weken is het team van ZSOM- regiojournaal op vakantie. Vanaf week 34 kunt u weer kijken naar nieuws en actualiteiten uit de regio.

Pax Kinderhulp
ZSOM Groenlo kwam voor het eerst in contact met Pax Kinderhulp in 2006. "Door een krantenbericht kwam onze programmamaker van 'Op bezoek bij' op het idee dat dit wel iets voor onze doelgroep kon zijn. Zo zijn wij begonnen aan een misschien wel onverwachte reeks opnames van 10 jaar. Het is elk jaar weer een nieuwe ervaring om deze kinderen uit vaak belabberde omstandigheden en als suikerpatiëntjes met hun witte smoeltjes uit de bus zien stappen. De eerste dagen vaak nog een beetje onwennig en natuurlijk moe van de toch lange reis, maar al snel komen ze tot leven, door de goede en leuke begeleiding van de vele vrijwilligers voelen ze zich gauw thuis. Ook genieten ze van alle spelletjes en attracties die voor hun zijn gepland en toch de vrijheid die ze tussendoor hebben om dit met z'n allen te doen. Hierdoor zien ze ook hoe andere kinderen met hun ziekte omgaan!"

Een geweldige groep vrijwilligers en sponsoren rond Borculo maken deze drie weken tot één groot feest waar ze nog lang van kunnen nagenieten! Vandaag het derde en laatste deel van deze impressie.

Openluchtspel Markelo
Het is in het midden van de 19e eeuw in de Gelderse Achterhoek op de boerderij van Bart Obbink. Bart woont er samen met zijn knecht Toone. Hij heeft het huis laten opknappen voor zijn bruid Everdina. Maar Everdina is nogal ziekelijk en Bart krijgt geleidelijk aan gevoelens voor de dienstmeid, Geerte.

Dit wordt door de familie natuurlijk gezien als een grote schande en men probeert Bart en Geerte op andere gedachten te brengen. Langzaamaan krijgen Bart en Geerte iedereen tegen zich. Maar wat is sterker, de liefde of de familieband? Vandaag het laatste gedeelte van dit openluchtspel.