Marc Krabben (voor) en Theo Krabben zetten zich met met heel veel Harrevelders in voor ‘Zomer in Gelderland’. Foto: Barbara Pavinati
Marc Krabben (voor) en Theo Krabben zetten zich met met heel veel Harrevelders in voor ‘Zomer in Gelderland’. Foto: Barbara Pavinati Foto:

Harreveld in actie voor 'Zomer in Gelderland'

'Groot geworden door samen te werken'

Door Barbara Pavinati

HARREVELD - 'Zomer in Gelderland', wie kent het programma van Omroep Gelderland niet? Op vrijdag 19 augustus valt Harreveld de eer te beurt om hieraan deel te nemen. Teamcoach Marc Krabben en dorpsgast Theo Krabben zijn met steun van een heleboel dorpsbewoners volop in de weer om alles tijdens de bewuste dag op rolletjes te laten verlopen. Ze willen graag de kas spekken voor goede doel 'Het Jeugdkamp' en roepen iedereen op om die dag te stemmen op hun geliefde dorp.

Alle inwoners van Harreveld zijn bekend met 'Het Jeugdkamp', dat sinds 1963 bestaat. Ze zijn ook bereid de handen uit de mouwen te steken voor het televisieprogramma dat dit goede doel gaat steunen. "De voorbereidingen kosten nog het meeste werk," vertelt Marc, "Zo hebben we alle bedrijven in de buurt gevraagd paraat te staan voor de opdracht die komen gaat. Je weet van tevoren namelijk helemaal niet waar die over zal gaan."

Kookgerei voor kamp
'Het Jeugdkamp' lijkt op scouting. Eén week in de bouwvak gaat een groep kinderen tussen de acht en twaalf jaar op kamp. Ze worden vergezeld door 21 personen aan de leiding, die zelf hun bijdrage bekostigen. "Dat doen we met liefde. Het is voor jezelf ook vakantie," legt Marc uit. Theo: "Als leiding voel je je ook verantwoordelijk voor een club, waardoor je vaardigheden leert voor latere bestuursfuncties." Lees verder op pagina 3