Longa-voorzitter Marcel Eekelder overhandigt de beker aan AZSV-speler Mart Schutten. Foto: PR Foto:

AZSV winnaar State of Art Keitoernooi 2016

LICHTENVOORDE - Zaterdaghoofdklasser AZSV heeft het State of Art Keitoernooi gewonnen. De Aaltenaren waren afgelopen dinsdag al te sterk voor RKZVC en wonnen zaterdag eenvoudig van Longa '30. Dinsdag had AZSV in de eerste helft nog moeite met RKZVC, maar na rust schakelde het een tandje bij en won het met 2-0. Zaterdag ging het een stuk gemakkelijker: het organiserende Longa '30 werd met 10-0 te kijk gezet.

RKZVC legde beslag op de tweede plaats. Na de nederlaag tegen AZSV versloeg de ploeg uit Zieuwent op zaterdag sv Grol met 2-0. Die stand was bij rust al bereikt. Ondanks de nederlaag werd sv Grol toch derde. Dankzij het gelijkspel op dinsdag tegen Longa '30 bleef het op doelsaldo de Lichtenvoordenaren voor. Voor Longa '30 werd deze editie van het Keitoernooi er dus een om snel te vergeten. Dinsdagavond speelde het dan nog wel gelijk tegen Grol (1-1, doelpunt gemaakt door Jurgen Wiegerinck), maar het spel was al niet best. Daarnaast werd het ook op felheid afgetroefd door sv Grol. Zaterdag kwam Longa '30 hier niet mee weg. Het sterke AZSV toonde geen genade en liet geen spaan heel van Longa '30. Bij rust was het al 5-0 en na rust veranderde er helaas weinig aan het spelbeeld, waardoor Longa '30 een historische 10-0 nederlaag aan de broek kreeg.
Komende dinsdagavond heeft Longa al de kans zich te revancheren als het op bezoek gaat bij FC Winterswijk. Er wordt dan om 20.00 uur afgetrapt. Aanstaande zaterdag begint de bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen DZSV.