Foto: PR
Foto: PR Foto:

Corsocollecte voor de kinderen

LICHTENVOORDE - Wat er ook speelt in een land ... laat het vooral de kinderen zijn. Een wijze uitspraak van Loesje in deze tijd, die maar al te vaak wordt gekenmerkt door nare berichten uit de wereld rondom ons. Het Bloemencorso Lichtenvoorde doet een beroep op de Lichtenvoordenaren om alle kinderen van de basisscholen weer lekker te laten genieten tijdens de kinderspelen en creatief bezig te laten zijn tijdens het corso. De collectanten komen tussen 22 augustus en 4 september langs om een bijdrage te vragen.

Hoe wordt het geld besteed?
"Het geld wordt gelabeld en besteed aan de kinderspelen en de CorsoKIDS. We doen ons uiterste best om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen op zaterdag 3 september, op het terrein bij de Swite. Sabine Kampshof heeft, samen met haar werkgroepleden, een prachtig programma voorbereid. We willen ons corso ook voor de komende generaties behouden en daarom worden de bloemen en de lijm gratis verstrekt aan de CorsoKIDS, die met hun creaties deelnemen aan het Bloemencorso. Daarnaast worden tal van andere initiatieven ondersteund om de jeugd vertrouwd te maken en te houden met ons corso."

Nadeel van het digitale tijdperk
"We zijn ontzettend blij met onze collectanten. Zij offeren hun vrije tijd op om huis-aan-huis met de collectebus bij u langs te komen voor de kinderen. Een veelgehoord verzoek aan onze collectanten is dat u graag wilt pinnen, omdat er niet altijd contant geld voorhanden is. Helaas kunnen wij deze optie niet bieden. Wij hopen dan ook dat u onze collectanten tegemoet wilt komen door ervoor te zorgen dat u een contante bijdrage in de collectebus kunt doen. Alvast heel hartelijk dank voor uw moeite."