Foto: PR
Foto: PR Foto:

Jubileumjaar Rokade

LICHTENVOORDE - Donderdag 25 augustus om 20.00 uur start het jubileumjaar van schaakvereniging Rokade met de eerste ronde van de interne competitie. De 60-jarige vereniging heeft een jaar vol activiteiten, om te beginnen op donderdag 1 september een wedstrijd tegen een andere jubilaris, het 70-jarige WSG uit Winterswijk. Na een feestavond voor leden en partners in oktober zal in januari het rapid-kampioenschap van de Achterhoek georganiseerd worden en in juli 2017 een zomerschaaktoernooi op de Markt. Het bestuur van SV Rokade is verder bezig om de landelijke bekerfinale van het seizoen 2016-2017 naar Lichtenvoorde te halen, hierover valt binnenkort het besluit maar er is goede hoop dat dit gerealiseerd gaat worden.

Uiteraard gaan de reguliere activiteiten gewoon door, met 4 teams wordt deelgenomen aan de competitie van de oostelijke schaakbond waarbij het 1e team meespeelt voor het regionale kampioenschap. In het afgelopen seizoen zijn 3 van de 4 teams gepromoveerd en heeft het 1e team de regionale bekerfinale gehaald; dit seizoen staat in het teken van consolideren. Door het bereiken van de finale in de regionale beker is deelname aan de landelijke beker gegarandeerd, waarbij het zomaar kan zijn dat een profteam richting Lichtenvoorde af mag reizen. De loting hiervoor vindt in oktober plaats.
SV Rokade is een vereniging voor spelers op ieder niveau en van alle leeftijden. Om potentiƫle leden eens een kijkje te laten nemen nodigt de vereniging iedereen uit om donderdag een kijkje te komen nemen in HCR 't Zwaantje. De eerste 4 weken is deelname gratis.


www.svrokade.nl


Anniek en Florien lopen voor het goede doel

LICHTENVOORDE - Anniek en Florien lopen 18 september de Dam tot Damloop voor het goede doel, het wereldkankeronderzoekfonds. Ze doen een oproep: "Om extra geld in te zamelen staan we zaterdagochtend 27 augustus van 9.00 tot 13.00 uur op de markt gezonde lekkernijen te verkopen. Wil jij ook een steentje bijdragen? Koop dan een gezonde smoothie of snack en ondersteun onderzoek naar het voorkomen van kanker!"