Foto: PR
Foto: PR Foto:

Kinderspelen: kom jij ook?

LICHTENVOORDE - Nog een paar nachtjes slapen, en dan mogen alle basisschoolleerlingen uit Lichtenvoorde zich weer uitleven op de knettergave kinderspelen. Stichting Bloemencorso heeft ook dit jaar weer voor een mooi spelprogramma gezorgd. Wat denk je van het zoeken naar de verborgen sleutel, een spectaculaire stormbaan, of ga je liever het duel aan op de levende sjoelbak?

De allerkleinsten mogen met een aftekenkaart langs een spellencircuit. Wanneer zij de kaart vol hebben, krijgen zij na afloop een presentje mee naar huis. Ook is er een pretmobiel, waarin zij lekker kunnen spelen. Jette en Marijke van het PEERtoftheater gaan de kinderspelen openen. De kinderen worden op een bijzondere manier welkom geheten door deze 'ontvangstdames'. Tussen de spelletjes door kunnen de kinderen genieten van een suikerspin, ranja of een bakje popcorn. De papa's en mama's kunnen koffie en thee krijgen op het terras van het Switegebouw.
De organisatoren hopen dat er veel kinderen naar de kinderspelen komen op zaterdag 3 september tussen 13.30 uur en 16.00 uur aan de Hendrik Leemreizestraat 2 te Lichtenvoorde. Alle kinderen ontvangen deze week de uitnodigingsflyer in de klas. De kinderspelen zijn gratis te bezoeken.


'Schiet eens op ... de
vogel!'

LICHTENVOORDE - Op allerlei manieren klinkt in Lichtenvoorde de oproep: 'Schiet eens op!' Daarmee roepen de organisatoren iedereen op om mee te doen met vogelschieten.

Maandagochtend 12 september is de kans groot dat de gemiddelde kermis- en bloemencorso-liefhebber/fanaat lichtelijk aangeschoten onderweg is naar een van de vele mooie activiteiten die Lichtenvoorde dan rijk is. Een maandag die voor de wagenbouwers in het teken staat van waardering en hoeveel punten, hoeveel munten, hoe origineel en hoe veel. Na de uitslag van het bloemencorso is iedereen welkom op het Swite-terrein waar tussen de corsowagens vanaf 10.00 uur het vogelschieten 2.0 zal plaatsvinden.

Een traditie die al jaren bestaat, en jong en oud, man en vrouw, samenbrengt. Het vogelschieten is een belevenis met aanzienlijke prijzen voor iedereen. Inschrijven kan individueel of als groep, om kans te maken op de eretitel zonder veel verplichtingen: die van schutterskoning of -koningin van 2016.

Wie tussen de tien en zeventien jaar is, kan op maandag 12 september om 10.00 uur op het Swite-terrein een keertje met een echt geweer schieten en daarbij ook nog eens kan maken op een geldprijs van tussen de €10,- tot €30,-. Tussen het schieten door is er de mogelijkheid om eventuele aanwezige Pokemons op het terrein te scoren.


www.st-swibertus.nl