De inwendige mens wordt niet vergeten bij 'De Witte Brug'.
De inwendige mens wordt niet vergeten bij 'De Witte Brug'.

'Iedereen weet precies wat hij moet doen'

LICHTENVOORDE - Het ziet er gezellig uit deze zaterdagmiddag als corsogroep De Witte Brug met elkaar aan de patat en de cola zit tijdens het zogenaamde plakweekend, en de wagen in het karton geplakt wordt. Woordvoerder is penningmeester Remco Kampshof, die de honneurs waarneemt voor voorzitter Rob te Molder, die in verband met een hernia bedlegerig is en dit jaar niet van de partij zal zijn bij het bouwen en het corso zelf.

Door Henri Walterbos

Remco is nog niet helemaal in goeden doen, bekent hij. "We hebben gisteren te horen gekregen dat we met Harreveld 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland hebben gewonnen en Harreveld 'Het leukste dorp van Gelderland' is geworden. Dat hebben we stevig gevierd," bekent hij. "We zijn vanmorgen wat traag op gang gekomen, maar nu gaat het wel weer."

Club is op zoek naar nieuwe ontwerper

De groep is het gehele jaar al bezig met haar wagen en haar onderkomen. "Onze tent hebben we hier drie jaar geleden neergezet, maar er waren de nodige reparaties aan de tent te verrichten. Dat hebben we gedaan, en verder hebben we een nieuwe steiger om de wagen heen gebouwd, gebouwd van het geld dat we gewonnen hebben via het Coöperatiefonds van de Rabobank, 10.000 euro. Het was ook nodig. De oude steiger was niet veilig meer. Deze steiger hebben we zelf ontworpen, is inklapbaar. Lekker handig."

'Kijkers'
Het is Rob te Molder, dus uit eigen club, die voor het ontwerp zorg droeg. De titels 'Kijkers' dekt de lading volledig. "Het is altijd weer een verrassing hoe hij erbij komt," lacht Remco. "Er zitten iets meer dan honderd ogen op de wagen, die allemaal bewegen. Dat gebeurt door veertig mensen die in de wagen zitten en handmatig de ogen doen bewegen. Iedereen weet precies wat hij of zij moet doen."

Hulp bij bloemen plakken ook welkom

Wat de ontwerper betreft, de groep zegt op zoek te zijn naar een nieuwe ontwerper. "Mensen kunnen zich aanmelden bij ons persoonlijk of via de site."

Helpen
'Kijkers' wordt beplakt met 220.000 bloemen. Een hele klus.
"Mochten er mensen zijn die zin hebben om vanaf donderdag mee te helpen, of een dag, dan zijn ze van harte welkom. We kunnen altijd mensen gebruiken. De catering en de verzorging is prima. Het is altijd gezellig bij onze club, die van oudsher een vriendenclub was. Soms té gezellig. Maar de oude garde, die van het eerste uur, is er niet meer bij."