George Donkersloot komt met een 'reminder' voor de fotowedstrijd. Foto: Iris Jansen
George Donkersloot komt met een 'reminder' voor de fotowedstrijd. Foto: Iris Jansen Foto:

Termijn fotowedstrijd '250 jaar grens' verlengd

DINXPERLO/SUDERWICK - In het kader van ´250 jaar grens Gelderland-Westfalen´, organiseert het Burger Initiatief Dinxperwick e.V. in samenwerking met het GrenzBlickAtelier een fotowedstrijd rond het thema ´Grens Nederland en Duitsland'. In tegenstelling tot een eerdere aankondiging is de sluitingstermijn voor inzending verlengd tot 23 september.

Door Iris Jansen

George Donkersloot, vice-voorzitter van BI Dinxperwick, vertelt de reden van deze verlenging.

"Het is al weer een tijdje geleden toen wij deze fotowedstrijd hebben aangekondigd. En nu na de zomervakantie is een 'reminder' van deze wedstrijd misschien nog wel een extra impuls om nog eens te kijken of er nou toch niet die ene treffende foto tussen zit van de afgelopen zomermaanden. De scholen zijn weer klaar voor nieuwe projecten dus kunnen ze meteen de uitdaging aangaan. Ook de Stad Bocholt en gemeente Aalten dragen dit initiatief een warm hart toe."

"Gemeente Aalten heeft deze wedstrijd ook nog eens onder de aandacht gebracht op de gemeentepagina 'Aalten Actueel'. Het begrip 'grens' is heel breed: het kan de daadwerkelijke grens betekenen bijvoorbeeld in de vorm van grensstenen, maar ook 'je eigen grens verleggen'. Misschien heb je op vakantie wel iets gedaan waarmee je zelf je eigen grens hebt overschreden; je bent een keer wezen duiken, terwijl je watervrees hebt of je hebt een bergwandeling gemaakt terwijl je hoogtevrees hebt. Dat staat ook in het teken van een grens. Maar het kunnen ook abstracte grenzen zijn in een kunstvorm of natuurlijke grenzen in het landschap. Alles is mogelijk. Het is juist de bedoeling dat mensen hun fantasie de vrije loop laten."

Categorieën
"De wedstrijd kent drie categorieën: jeugd tot en met 17 jaar, volwassenen vanaf 18 jaar en schoolinzendingen. In het grensgebied tussen Oldenkotte en Dinxperlo zijn zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde alle scholen en fotoclubs uitgenodigd om mee te doen. Ook hebben we zo'n 2000 flyers verspreid op plekken waar veel mensen komen. Je hoeft geen vakfotograaf te zijn om mee te doen. In de huidige tijd hebben veel mensen interesse om foto's te maken en is het er ook allemaal makkelijker op geworden met al die mobieltjes."

"Per categorie worden door de vier-koppige vakjury uit Nederland en Duitsland, vijf winnende foto's uitgekozen die op 23 oktober tijdens de slotmanifestatie van de herdenking '250 jaar grens', te bewonderen zijn in het GrenzBlickAtelier aan het Hahnenpatt 15a in Suderwick. De winnende foto's en de foto's van de andere deelnemers, die digitaal vertoond worden, zijn tot 6 november daar te bewonderen", legt Donkersloot uit.

De winnende foto's zullen ook in Dinxpers Nieuws worden gepubliceerd, voor zover technisch mogelijk.

Insturen kan tot vrijdag 23 september

Insturen
De foto's moeten in het oorspronkelijke formaat als Jpeg-bestand worden verstuurd naar foto250@grenz-blick.eu.
Wie meer dan 10 mb wil versturen kan dat beter doen per www.WeTransfer.com aan bovenstaand mailadres.


www.grenz-blick.eu