De jeu de boulers met de nieuwe scoreborden. Foto: PR
De jeu de boulers met de nieuwe scoreborden. Foto: PR Foto:

Jeu de boulers van KBO actief bezig

LICHTENVOORDE - De baan ligt er gelikt bij, het zonnetje schijnt als in Frankrijk, kortom alles was in augustus en begin september aanwezig om het jeu de boules seizoen 2016-2017 goed te starten.

En van meet af aan goed werk leveren wilden de jeu-de-boulescommissieleden, Ed Jacobs en Theo Engelbarts. Samen met Jan Busch brachten zij een bezoek aan de club in Holterhoek spelend bij Haak en Hoek. Er werd kennis gemaakt met bestuur en spelers. Uiteraard werden de nodige balletjes gegooid om de onderlinge krachten te meten. Plannen werden gesmeed om in de nabije toekomst samen toernooitjes op te zetten om met de leden van elkaars vereniging kennis te maken maar vooral ook om leuke partijen tegen 'vreemde' tegenstanders te spelen. Niet vreemd meer en al heel vertrouwd zijn de KBO boulers met de leden hun Lichtenvoordse evenknie, de mensen van Licht en Vaardig. Ook daar wordt op gezette tijden tegen, of beter gezegd, mee gespeeld. En om de stand in het heetst van de strijd goed bij te kunnen houden zonder dat de telling discussies gaat opleveren, kwam Theo Engelbarts onlangs met maar liefst vier scoreborden op de proppen. Weliswaar afgekeken bij Haak en Hoek maar met een eigen tintje eraan. Zelf gemaakt, praktisch, een heldere scoreschaal en heel handig op de banen in de daarvoor speciaal aangelegde pijpen te plaatsen. Een vernuftige aanvulling voor de banen bij De Treffer.

Redenen genoeg voor KBO'ers en iedereen die van het spelletje houdt om eens te komen kijken en mee te spelen. Voor info kan iedereen terecht bij Ed (373873) en Theo. (374834).