De winnaar volgens de vakjury: Gestreept van corsogroep Rensing. Foto: Henri Walterbos
De winnaar volgens de vakjury: Gestreept van corsogroep Rensing. Foto: Henri Walterbos Foto:

Prachtig Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De lat ieder jaar maar weer hoger leggend voor zichzelf nemen achttien corsogroepen deel aan het Bloemencorso Lichtenvoorde, het op één na grootste corso ter wereld, zoals ze zichzelf graag neerzetten.

De Lichtenvoordse corsobouwers hebben zichzelf op groteske wijze overtroffen met een magistrale bloemenparade, en de organiserende Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde met een prachtig volksvermaak. Het corsoweekeinde wordt altijd geopend met officieel moment: het plakken van de eerste dahlia door een ambassadeur van het Bloemencorso, als officieel begin van het corsoweekeinde. Dat gebeurde donderdag aan het begin van de avond door zanger en entertainer Rutger Slot-de Vries, bij de corsogroep Van Reedestraat.
Op zondag, gelukkig met prachtig weer en gelukkig zonder grote pechgevallen voor de wagens, trok de stoet vele duizenden toeschouwers naar Lichtenvoorde.
Op maandagmorgen om 07.00 uur is de zaal van 't Zwaantje afgeladen vol voor de prijsuitreiking van het corso. Gespannen wachtten de corsogroepen op de uitslag van de jury. De keuze van het publiek viel op Brutus van de Lummels.
En dat was duidelijk anders dan het oordeel van de vakjury. Bij hen stond Gestreept van corsogroep Rensing op de eerste plaats. Brutus hoorde volgens de vakjury in de middenmoot.
Eén van de elementen is het vogelschieten. Dankzij een promotieactie heeft het schieten veel meer deelnemers meer getrokken. De sfeer zat er goed in op het Swite-terrein tijdens de kermismaandag. Koning werd Tom Ikink.
Uitgebreide verslagen van al deze elementen van het Bloemencorso Lichtenvoorde zijn te lezen in het Bloemencorsokatern van deze krant, vormgegeven als een panorama.