Longa'59 dames 1
Longa'59 dames 1 Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Even voorstellen: Dames 1 van Longa'59

Dit seizoen start Longa'59 met een geheel nieuw team aan de competitie. De speelsters van het team van vorig jaar gingen studeren, wilden lager of juist hoger spelen. Uit onze eigen vereniging zijn speelsters doorgeschoven naar het eerste damesteam.

De leeftijd van de speelsters varieert van 16 tot 21 jaar. Bijna iedereen slaat een klasse over, een hele stap. Ze komen uit in de promotieklasse. Maar Ima Hubers, Laudi Rondeel, Dione te Lindert, Elin Griess, Jette Tankink, Aimy de Bruyn, An-Mei Manschot, Lianne Gebbinck, Lotte Vredegoor en Els Reukers zijn fanatiek, leergierig en hebben veel werklust. We verwachten een leuk seizoen te spelen. De onderlinge verschillen zijn niet groot, iedereen in de selectie is nodig om punten te halen en om elkaar scherp te houden.

Begeleiding
De begeleiding is dit seizoen uitgebreid met teammanager Ab Twigt. Ab is geen onbekende bij Longa'59 en is na een uitstapje van twee jaar weer terug. Hierdoor kunnen de trainers, hoofdtrainer/coach Frank Kemperman en assistent-trainer/coach Marian Hagen, zich volledig concentreren op volleybaltechnische zaken.

Dames 1 speelt de thuiswedstrijden op zaterdagen om 18.00 uur in de Hamalandhal. Graag tot ziens, het team heeft er zin in!