Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Geslaagd Longa '59-toernooi

Meedoen was belangrijker dan winnen op volleybaltoernooi van afgelopen zaterdag. Dames 3, Dames 4 en enkele B- en C-jeugdteams speelden tijdens het eigen Longa '59-toernooi tegen de gastteams Sliedrecht, Gemini (Borculo), Grol (Groenlo), en KSV (Vragender). Het was een mooie voorbereiding op de aanstaande competitie.

Er werd fanatiek gevolleybald, waarbij geregeld een hoog niveau werd gehaald. Menig bal werd nog net van de grond gehaald en aanvallend werden prachtige ballen geslagen. Geen prijsuitreiking, geen bekers en dus ook geen winnaars. Het deerde de speelsters niet. Meedoen, daar ging het om. Een stap richting competitie. Het aanwezige publiek heeft van een mooie middag volleybal kunnen genieten. Het was geslaagd en wie weet voor herhaling vatbaar.

Zonder scheidsrechter geen volleybal
De speelsters hebben een goede en leuke ervaring op kunnen doen. Niet alleen tijdens het toernooi, maar ook als scheidsrechter, want niet iedereen had wel eens gefloten. Het ging hen goed af. Als regelmatige "vaste" scheidsrechter trad Bas Gebbinck op, die hierdoor veel ervaring kon opdoen. Scheidsrechters zijn voor Longa'59 ontzettend belangrijk. Want wat is een wedstrijd zonder leider? Longa'59 is voor het komende seizoen nog dringend op zoek naar vrijwilligers die een aantal keer per jaar een thuiswedstrijd van de jeugd of senioren (op zaterdag) willen fluiten. Heb je interesse? Op 1 oktober aanstaande om 10.30 uur in de BonsenReuling-zaal van de Hamalandhal is een vrijblijvende bijeenkomst. Hierin geeft Longa '59 handige tips en trucs zodat je met plezier en zekerheid kunt fluiten. Meld u aan voor 26 september via een e- mail naar Marian Hagen: voorzitter@longa59.nl .