Manager Jorik Meijer. Foto Annekée Cuppers
Manager Jorik Meijer. Foto Annekée Cuppers Foto:

Nieuw horeca-concept en uitbreiding activiteiten bij Sourcy Center Zieuwent

ZIEUWENT - Toegegeven, het horecagedeelte van het Sourcy Center aan de Zegendijk in Zieuwent was wat gedateerd en kon wel een oppepper gebruiken. Dat het echter zo'n totale metamorfose zou worden, had manager Jorik Meijer in eerste instantie ook zelf niet voorzien.

Door Annekée Cuppers

Restaurant
Fluwelen bekleding op de muren, goudkleurig gecapitonneerde banken en fonkelende kroonluchters geven het nieuwe 'all you can eat' restaurant Chicago Grill de sfeer van een trendy lounge. Hier kunnen gasten, jong en oud, voor een vaste lage prijs twee uur lang onbeperkt aan tafel hun vlees, vis en vegetarisch producten grillen. Daarbij is er een buffet met diverse soepen, verse salades, luxe broden en een groot assortiment aan nagerechten. De luxe stijl van het restaurant is naar de rest van de zaak doorgetrokken, met een sportieve knipoog naar het legendarische basketbalteam Chicago Bulls.

Volop activiteiten
Naast de nieuwe inrichting zijn ook de activiteiten bij het Sourcy Center flink uitgebreid. Er zijn nieuwe spelmogelijkheden bijgekomen die jong en oud zullen aanspreken. Naast het bestaande aanbod zijn er nu ook springkussens, hoverboards, een rodeostier en sumo-worstelpakken. Op de verdieping is de gamezaal uitgebreid. Gasten kunnen er onder andere Formule 1 racen, laserschieten, darten of air hockey spelen. Meijer: "Er zijn diverse mogelijkheden voor bijeenkomsten en feestjes. Alle zalen en activiteiten zijn te combineren met een diner bij Chicago Grill om er zo een uniek feest van te maken."

Familiedag
Iedere zondag is het familiedag bij restaurant Chicago Grill. Tijdens openingsuren zijn dan alle activiteiten gratis en onbeperkt voor de restaurantgasten beschikbaar. Na de afgesproken tijd kunnen de gasten nog nagenieten van een drankje aan de bar of op het nieuwe terras terwijl de kinderen van de activiteiten gebruik kunnen blijven maken. "Of de ouders", lacht Meijer. De Formule 1 stoelen en hoverboards blijken ook bij volwassenen erg in trek.

Open dag
Op zondag 25 september opent het Sourcy Center tussen 12.00 en 17.00 uur haar deuren. Het publiek kan dan de nieuwe inrichting komen bewonderen, alle activiteiten uittesten en natuurlijk een grillhapje proeven. "Iedereen is van harte welkom", besluit Meijer.


www.sourcycenter.nl


Gratis health-checks in sportweek

LICHTENVOORDE – Tijdens de Nationale Sportweek voert Kruiswerk Achterhoek op woensdag 21 september gratis health-checks (ter waarde van € 19,50) uit voor leden bij Careaz Antoniushoeve in Lichtenvoorde. Tussen 14:30 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom aan Patronaatsstraat 22 om zijn of haar gezondheid te laten controleren. Aanmelden is niet nodig. De Nationale Sportweek vindt plaats van 17 t/m 25 september met als doel sporten en bewegen te promoten. Om fit en gezond te zijn is het ook belangrijk om regelmatig de gezondheid te testen. De health-checks van Kruiswerk worden uitgevoerd door erkende beweeg- en gezondheidsexperts. Een check duurt ongeveer een kwartier en bestaat uit vier stappen. Eerst beantwoordt men een aantal vragen over zichzelf en over de leefgewoontes. Daarna worden lengte en gewicht gemeten, de BMI en het vetpercentage bepaald en de bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. Op basis van de resultaten ontvangt men een persoonlijk leefstijladvies over voeding en beweging. Een gezondheidscheck ter waarde € 19,50 is gratis voor leden van Kruiswerk Achterhoek; zij moeten hiervoor wel de ledenpas meebrengen. Wie nog geen lid is van Kruiswerk, kan ter plekke lid worden; de check is dan alsnog gratis.