Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

LBC'72 Badminton Event 2016

Samen nog meer plezier met Badminton, dat is helemaal uitgekomen op woensdagavond 21 september. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Badminton Event 2016 er was veel belangstelling van mensen die wel eens willen weten wat badminton nu precies inhoudt.
In totaal hebben we nieuwe 3 jeugdspelers mogen verwelkomen en 8 nieuwe recreanten spelers.

De nieuwe badmintonners werden deze avond ontvangen door een LBC'72 gastheer en gastvrouw die de belangstellenden welkom heetten. Daarbij kregen de nieuwe badmintonners onder het genot van een kopje koffie/thee of een glas limonade uitleg over onze vereniging LBC'72 en natuurlijk over onze sport: BADMINTON.

Om 20.00u werd er een speciale training gegeven voor nieuwe badmintonners en daarbij werd er al fanatiek meegedaan, wat waarschijnlijk wel voor de nodige spierpijn zal zorgen de volgende dag. Aansluitend op deze beginners training is er een demonstratiewedstrijd gehouden om de nieuwe mensen te laten zien hoe een badmintonwedstrijd echt kan zijn.
Daarbij werd er door de LBC leden die deze wedstrijd speelden zeer fanatiek gespeeld wat een zeer spannende strijd opleverde.
Trouwens, wist u dat badminton de snelste racketsport is? Shuttles kunnen snelheden bereiken van 332 km/u, dat is sneller dan een TGV trein!

Na dit demonstratiegeweld was er gelegenheid voor de nieuwkomers om zich te mengen met LBC leden en samen een partij badminton te spelen. Hierbij werd aan de nieuwelingen ook geleerd wat de spelregels zijn van badminton. De nieuwe badmintonners hebben wel tot na 22.00u doorgespeeld, dat geeft toch wel aan dat LBC'72 een leuke vereniging is en dat badminton besliste geen suffe of saaie sport is, wat nog weleens gesuggereerd wordt.

Heb jij het Badminton Event 2016 gemist? Dat is wel jammer, maar je kunt je altijd nog melden om eens een paar avonden mee te spelen op woensdagavond om 20.00u in de Hamalandhal.
Wij spelen dan in de oude hal (Hal A) in het achterste gedeelte van de hal.