Meisjes van groep 8 van de Jorisschool met een bodemprofiel. Foto: PR
Meisjes van groep 8 van de Jorisschool met een bodemprofiel. Foto: PR Foto:

Vaste planten ruilbeurs in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 8 oktober wordt er in Lichtenvoorde een plantenruilbeurs gehouden, georganiseerd door Groei en Bloei afd. Oost Gelre - Winterswijk. Deze vindt 's morgens plaats bij buurthuis De Schoppe, Johan Vermeerstraat 50 in Lichtenvoorde.

Het idee achter deze activiteit is heel eenvoudig: elke tuinliefhebber heeft regelmatig planten over, buren, familie en kennissen hebben niet altijd belangstelling en weggooien vindt iedereen jammer. Behalve vaste planten kunnen er ook zaden, heesters en dergelijke geruild worden.
Wanneer men niets te ruilen heeft is men ook van harte welkom, er is meestal aanbod genoeg.

Zaterdagmorgen 8 oktober is de beurs van 10.00 tot 11.00 uur in Lichtenvoorde. De koffie staat klaar en is gratis.


Bingo in de Schoppe

LICHTENVOORDE - Op vrijdagavond 7 oktober organiseert wijkvereniging 't Hooiland een bingo in wijkgebouw de Schoppe.

Na de succesvolle editie in juli is het volgens de club tijd voor een nieuwe bingo. De Schoppe is gelegen aan de Johannes Vermeerstraat 50 te Lichtenvoorde, en de bingo zal starten om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Net als in afgelopen edities zullen er leuke prijzen te winnen zijn. Om deel te nemen hoeven deelnemers geen lid te zijn van de wijkvereniging.


www.hethooiland.nl


Met de Jorisschool naar buiten

LICHTENVOORDE - De bovenbouwgroepen van verschillende Oost Gelrese scholen waren afgelopen week te gast bij Staring Educatie, voor de les 'Met je klas naar buiten'. En te gast bij Staatsbosbeheer, het Aaltense Goor was namelijk het gebied waar de scholieren uitgenodigd waren. Zo ook die van de Jorisschool uit Lichtenvoorde.

Na een korte wandeling met uitleg over het natuurgebied kwamen de kinderen in een veld met een mobiel laboratorium. In groepjes zwermden de leerlingen uit om vogels te spotten, sporen te zoeken, planten op naam te brengen, kruipende en vliegende beestjes te verzamelen en nog veel meer. In het veldlaboratorium met binoculairs en naslagwerken kon verder onderzoek gedaan worden.
Namen van dieren die gespot worden kunnen op school via waarneming.nl ingevoerd worden. Samen met vele andere bezoekers van het Aaltense Goor breng je hiermee in kaart wat er het jaar door te vinden is.

Belangrijk onderzoeksmateriaal.
Interessant was ook het maken van een bodemprofiel. Door de droogte van de afgelopen tijd waren sloten in het terrein drooggevallen. Daardoor kon in de sloot geboord worden en kregen de kinderen een beeld van grondlagen die anders niet bereikt worden. Naast het goed uitvoeren van natuuropdrachten is het buiten zijn en genieten van natuur in de eigen woonomgeving een belangrijk doel voor de medewerkers van Staring Educatie.