Dressman Gijs op de rode loper, die voor het eerst over de terrassen is uitgelegd. Foto: Annekée Cuppers
Dressman Gijs op de rode loper, die voor het eerst over de terrassen is uitgelegd. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Proef Lichtenvoorde Food & Fashion geslaagd

LICHTENVOORDE - Als je goed zoekt, kun je nog een plekje vinden op een van de volle terrassen op de markt. Want ondanks de slechte weersvoorspellingen voor deze eerste zondag van oktober hebben veel mensen toch de weg naar de première van Proef Lichtenvoorde Food & Fashion gevonden.

Door Annekée Cuppers

Dit evenement is een initiatief van Lichtenvoordse horeca en ambachtelijke bedrijven en een twaalftal modezaken en laat bezoekers alvast in de stemming komen voor een sfeer- en smaakvol najaar.

Het is goed toeven en proeven op de terrassen en in de winkelstraten, van een warm broodje pulled pork tot een hertengoulash met spruitenstamppot, voor een ieder wat wils. De bezoeker kan in een oogopslag zien uit welke najaarsgerechten hij kan kiezen want voor de gelegenheid heeft de deelnemende horeca en ambachtelijke bedrijven een gezamenlijke menukaart uitgebracht. Hierop staan de verschillende gerechten van de diverse zaken vermeld. Uiteraard is hierbij het exquise Achterhoekse wild een veelvoorkomend ingrediënt dat zich goed laat smaken met een stevig bokbiertje.

Modeshow
Veel belangstelling is er voor de modeshow die tweemaal plaatsvindt. De modellen showen per modewinkel de nieuwste najaarsmode in kleding en schoenen, volledig afgestyled met bijpassende accessoires. Nieuw bij de modeshow is dat de rode loper dwars over de verschillende terrassen loopt en de modellen op verschillende podia even contact met de toeschouwers kunnen maken. Vervolg op pagina 3

Bakker Hugo Jansen. Foto: Annekée Cuppers