Toon Heinsman, voorzitter van Seniorenbelang Oost Gelre. Foto: Theo Huijskes
Toon Heinsman, voorzitter van Seniorenbelang Oost Gelre. Foto: Theo Huijskes

Seniorenbelang Oost Gelre organiseert informatiemiddag

Op dinsdag 11 oktober in CC De Bron in Groenlo

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Seniorenbelang Oost Gelre is doorlopend actief om zich in te zetten voor de senioren binnen de gemeente. Een organisatie die zich niet alleen beperkt tot het maken van op- en aanmerkingen richting het gemeentebestuur van Oost Gelre en andere instanties, maar ook zelf regelmatig de handen uit de mouw steekt om bijvoorbeeld gesprekken en bijeenkomsten te organiseren waarbij de senioren gebaat zijn.

Eén van die initiatieven krijgt op dinsdag 11 oktober vorm en inhoud wanneer in het Cultureel Centrum De Bron, op het adres Buitenschans 3 in Groenlo, een informatiebijeenkomst wordt georganiseerd. Volgens Toon Heinsman, voorzitter van Seniorenbelang Oost Gelre, komt daarbij met name een goede en duidelijke beantwoording aan de orde van tal van vragen, waarmee senioren in deze gemeente worstelen.
"Als Seniorenbelang Oost Gelre zijn wij te allen tijde beschikbaar voor de ouderen, tegenwoordig praktisch alleen als senioren aangesproken, binnen deze gemeente. Het heeft geen zin om op alle plekken binnen de gemeente alleen maar kritische geluiden te laten horen. Wanneer er iets aan de hand is, wanneer er onduidelijkheden zijn, dan is het zaak om actie te ondernemen, met andere woorden om antwoorden op vragen te krijgen."
Heinsman is trots op de samenwerking binnen het bestuur van Seniorenbelang Oost Gelre. "Naast mijn persoon als voorzitter, wordt de secretarisfunctie bekleed door Ineke Beenen en is Wim Roes penningmeester. Daarnaast wordt ons bestuur gecompleteerd door zeven vertegenwoordigers van de diverse KBO's oftewel Seniorenverenigingen, in dit geval Lichtenvoorde, Groenlo, Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent. Op deze wijze blijven wij doorlopend op de hoogte van alles wat er binnen deze gemeente speelt."

Wonen en zorg gescheiden
Tal van vragen komen er op 11 oktober aan de orde. Daarbij kunnen belangstellenden denken aan vragen als de volgende. Hoe lang kan ik in mijn huidige woning blijven wonen? Hoe kan ik mijn woning aanpassen? Van welke zorg kan ik gebruik maken?, Zijn er in Oost Gelre genoeg appartementen en kamers die ik kan huren? Wat zijn de financiële consequenties daarvan? Heb ik daarvoor een indicatie nodig? Wat betekent 'Wonen en zorg gescheiden'? Wanneer kan of moet ik naar een verzorgings- c.q. verpleegtehuis?
Voor de beantwoording van de vragen zijn deskundige vertegenwoordigers uitgenodigd van onder andere de Stichting Marga Klompé en de gemeente Oost Gelre. Hierbij onder andere Ilse van de Kamp, ouderenadviseur, Serkan Yilmaz, beleidsmedewerker, en Carry de Vries, eveneens beleidsmedewerker, allen werkzaam bij de gemeente Oost Gelre.
De middag begint om 14.15 uur en eindigt om circa 16.15 uur. De inloop vindt plaats vanaf 14.00 uur, waarbij er voor iedereen koffie of thee klaar staat.