Aannemersbedrijf GZ Geveltechniek stak KSV JO 13 in het nieuw. Foto: PR
Aannemersbedrijf GZ Geveltechniek stak KSV JO 13 in het nieuw. Foto: PR

Nieuwe sponsoren voor KSV

VRAGENDER - De teams JO13 en JO15 (voorheen de D- en C-jeugd) van KSV ontvingen zaterdag 8 oktober nieuwe shirts. Aannemersbedrijf GZ Geveltechniek uit Lichtenvoorde is de nieuwe sponsor van de JO13 en Vrijdag Kottertechniek uit Vragender de nieuwe sponsor van de JO15.

"GZ Geveltechniek is specialist in onderhoudsarm en duurzaam bouwen in gevel- serrebouw", zegt mede-eigenaar Patrick Groot Zevert, die het bedrijf samen met een compagnon is opgestart. Het bedrijf kan onder meer kozijnen, serres en dakkapellen plaatsen maar ook complete woningen en bedrijfspanden verbouwen.
Bij Vrijdag Kottertechniek kan men terecht voor reparatie en onderhoud van grondverzet-, landbouw- en industriële machines en kotterwerkzaamheden. "Ook doen we de reparatie en onderhoud van tuin- en parkmachines", zegt eigenaar Sander Vrijdag.
De jongens zijn blij met de nieuwe shirts. Ook speelden beide teams een goede wedstrijd. JO13 won met 4-2 door doelpunten van Joshua (2 keer), Koen en Luuk. JO15 won met 6-1 door doelpunten van Bas, Indy (3 keer) en Ivar (2 keer).
KSV voetbal bedankt GZ Geveltechniek en Vrijdag Kottertechniek voor de nieuwe shirts. De voorgaande jaren sponsorde Café Overkamp de D jeugd en Lageschaar Administratie-Adviesburo de C-jeugd. KSV voetbal bedankt Café Overkamp en Lageschaar Administratie-Adviesburo voor hun jarenlange sponsoring.


Longa '30 pakt eerste driepunter

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Rigtersbleek werd afgelopen zondag met 2-1 verslagen. Waar Longa '30 de twee voorgaande wedstrijden goed speelde, maar geen punten pakte, had het zondag het geluk wel aan haar zijde.

De wedstrijd begon dramatisch. Terwijl Longa '30 aftrapte, scoorde Rigtersbleek na 20 seconden (!) de openingstreffer. Floris Eskes leed slordig balverlies en zag dat direct afgestraft worden door de handige Youri Gersman: 1-0. Longa '30 probeerde zich in de wedstrijd te knokken, maar had daar wel even tijd voor nodig. Zo kwam het nog goed weg toen Eskes een bal van de lijn haalde en Rigtersbleekspits Monninkhof naast schoot.
Na een kwartier spelen kwam Longa '30 beter in haar spel en dit leidde al snel tot de gelijkmaker. Nadat Freek Heinsbroek op de rand van de zestienmeter was neergelegd, ontfermde Simon Klein Goldewijk zich over de toegekend vrije trap. Hij bracht met een fantastische trap de 1-1 op het scorebord. Floris Eskes was nog dicht bij met een volley, maar de kleedkamers werden met een gelijke stand opgezocht.

Na rust kwam Longa '30 al snel op voorsprong. Nick te Veldhuis zag zijn inzet door de vingers glippen van doelman Nick Louwman en bracht Longa '30 op 2-1. Rigtersbleek liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het kwam een aantal keer erg dichtbij waardoor het voor iedereen billenknijpen was. Zo haalde Jurgen Weijman en Janik Wolters allebei een bal van de lijn en was ook doelman Pim te Loeke weer goed in vorm, zo redde hij prachtig op een kopbal van Agelink. Longa '30 bleef overeind en vond zo de aansluiting naar de andere ploegen.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Harmelink, Klein Goldewijk, Eskes, Elferink (76. J. Wolters), Weijman, Te Veldhuis, Kemperman, Ikink (63. Bader), Wiegerinck en Heinsbroek.

Volgende week speelt Longa '30 in Nijmegen tegen Orion, dat ook niet goed aan het seizoen is begonnen.


Livo wint in derby tegen ENC

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdagmiddag vertrokken de dames van Livo naar Arnhem voor de gevreesde derby tegen ENC.

De twee teams zijn geen onbekenden van elkaar en dit maakte de dames nog meer gebrand op winnen. Met drie ontbrekende basisspeelsters, wist het team dat het een extra tandje bij moesten zetten. Versterkt met twee jeugdspeelsters, Marit van Vuuren en Marinka Oonk, en een oud-speelster, Marieke Navis, begon de wedstrijd.

Na welgeteld twaalf seconden maakte topscorer Leonie Otten het eerste doelpunt. De toon was gezet voor de wedstrijd. Livo hield de voorsprong de hele wedstrijd vast. Ondanks dat het af en toe op een vechtpartij leek, was het mooie wedstrijd waar veel getrainde technieken en systemen goed uit de verf kwamen.

Met nog een penalty tegen gehouden door keepster Eva Spekschoor en een doelpunt in de laatste seconde van Tess Kolkman werd de wedstrijd afgesloten met en stand van 6-13. Met grote glimlachen kwamen ze het water uit en werden de traditionele high-fives uitgedeeld.
Op 29 oktober spelen de dames weer in het vertrouwde Van Pallandtbad in Varsseveld om 18.30 uur. Ze moeten tegen ZV Haerlem die momenteel tweede staan, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.


KSV JO15 in de nieuwe shirts van Vrijdag Kottertechniek. Foto: PR