Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Finish van de Bommelasloop, de start van de Halve van Hengelo

Vanaf september een vast uur samen trainen en tussentijds een huiswerkopdracht. In 9 weken tijd heeft trainer Christian Reinders van Run&BFit in samenwerking met de Hamalandhal 6 dames klaargestoomd om op zondag 20 november goed aan de start te verschijnen aan de Bommelasloop.

Drie deelneemsters deden mee aan de 11,2 km en drie hadden zich ingeschreven voor de 16,4 km. Met goede moed en vol vertrouwen naar een prettige trainingsperiode stond men op 20 nov om 11.00 uur aan de start. Helaas moest 1 deelneemster verstek laten gaan door rugklachten wat uiteraard zeer spijtig was.

(foto)

De Bommelasloop is een wedstrijd die in en rondom het Buursezand loopt. Een prachtig gebied aan de rand van Enschede. De weersomstandigheden van veel wind en regen maakte het verloop wel wat onvoorspelbaar. Ondanks dat twee deelnemers een tak op hun hoofd kregen heeft eenieder heerlijk gelopen en waren de tijden naar ieders tevredenheid. Nadat de deelnemers van alle twee afstanden binnen waren hebben we onder het genot van een kop koffie nog de beleefde loopervaring doorgenomen. Conclusie was dat dit een prachtige loop was en dat iedereen heerlijk heeft kunnen lopen. Al met al een geslaagd einde van een clinic met mooie resultaten.

Dat de clinics goed aanslaan blijkt uit dat de Hamalandhal en Run&BFit ook in het nieuwe jaar weer een hardloopclinic gaan aanbieden. In februari wordt er gestart met de 4e clinic, deze keer ter voorbereiding aan de halve marathon van Hengelo op zondag 2 april 2017.

Keuze-afstanden: 5 / 10 / 15 of 21,1 kilometer.

Planning:
- Dinsdag 24 januari: Lezing / presentatie "Hoe wordt ik sneller, beter en loop ik efficiƫnter?"
- Dinsdag 7 feb: Start clinic naar de halve van Hengelo op de afstanden 15 en 21,1 km.
Wekelijkse training van 19.00 tot 20.30 uur. Vertrek vanaf de kantine, Hamalandhal.
- Donderdag 9 feb: Start clinic naar de halve van Hengelo op de afstanden 5 /1 0 km.
Wekelijkse training van 18.00 tot 19.30 uur. Vertrek vanaf de kantine, Hamalandhal.
- Zondag 2 april "de Halve van Hengelo"

Voor verdere informatie en/of inschrijving : www.hamalandhal.nl / www.run-bfit.nl