Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Dames 3 Longa'59 streeft naar een top 5-positie

Ze spelen dit jaar voor het eerst in de tweede klasse van de damescompetitie. Anna Wekking, Ela Lurvink, Femke Schuirink, Jade Doppen, Laurie Kolkman, Nicae Baks, Nynke Hillen, Pleun Hettema en Sanne Jansen volleyballen in Dames 3 van Longa'59. De meiden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar gaan voor een topklassering en streven naar een plek in de top 5 aan het einde van het seizoen.

Trainer en coach Ron Koenders traint twee keer per week met Dames 3 en ziet elke wedstrijd vooruitgang. In het begin moesten de speelsters wennen aan het snellere spel in de damescompetitie. Na een aantal verloren wedstrijden hebben ze ook een paar dikke overwinningen op hun naam staan. Hierdoor staat het team nu op de zesde plaats.

Aandachtspunten
Voor de wedstrijden bespreekt het team wat ze kan verwachten en wat de aandachtspunten zijn. De speelsters kennen hun krachten, maar ook hun zwakke punten waaraan ze nog hard gaan werken. Regelmatig zijn de dames hele zaterdagen in de sporthal te vinden om naast de eigen wedstrijden bij andere teams te fluiten en te tellen.