Met Dialect op de Koffie. Foto: Ruud Hamburger
Met Dialect op de Koffie. Foto: Ruud Hamburger Foto: Lydia ter Welle

Met Dialect op de Koffie in
teken van komende feestdagen

LIEVELDE - De Dialectkring Achterhook en Liemers houdt op zondag 11 december een volgende aflevering van Met dialect op de koffie. Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van de komende feestdagen. Pastor Jan Leijenhorst uit Barchem en voorganger Hans de Graaf uit Aalten verlenen medewerking aan dit programma. De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt 7,00 euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.


www.dialectkring.nl


Rondleiding kraamsuites SKB en
voorlichtingsfilm over bevallen

WINTERSWIJK - Het Verloskundig Samenwerkingsverband Oost Achterhoek organiseert op donderdag 1 december een rondleiding over de kraamsuites in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Een kraamverzorgster van een kraamzorgorganisatie en een kraamverpleegkundige van het SKB leiden de bezoekers rond over een kraamsuite en neonatologiesuite. Aansluitend kan men een voorlichtingsfilm bekijken die de gang van zaken rondom bevallen in het ziekenhuis laat zien.
Aanstaande moeders en hun partner zijn welkom op deze deze avond. Het begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur.
De organisatoren vinden het prettig om vooraf te weten wie er komt. Daarom wordt aanmelden via de website op prijs gesteld, met daarbij graag een mededeling of men alleen de rondleiding wil meemaken of aansluitend ook de film wil zien.


vsv-oostachterhoek.nl


KBO houdt themamiddag

LICHTENVOORDE - 'Boer'n van gisteren; Alles geet veurbi'j', daarover gaat het 30 november tijdens de themamiddag van de KBO in Lichtenvoorde. Willem Bilderdijk (1756-1831) dichtte al: 'In het heden ligt het verleden, in het nu wat worden zal.'

Woensdag 30 november in De Treffer vindt er een bijzondere voorstelling plaats. Die middag presenteren Henk Graaskamp en Fons Rouwhorst een klankbeeld over het boerenleven van tussen de vijftig en honderd jaar geleden. Leidraad in Alles geet veurbi'j zijn de seizoenen zoals die in het boerenleven altijd een grote rol hebben gespeeld. Het prachtige, sfeervolle klankbeeld neemt de toeschouwers mee naar het leven in en om de boerderij van destijds. Beeld en muziek zijn harmonieus op elkaar afgestemd. Voor de bezoekers zullen veel beelden van vroeger terugkomen en de herkenning zal groot zijn. De tijd heeft inmiddels verteld of de woorden van Bilderdijk steeds weer opgaan.

De werkgroepen Welzijn en Cultuur hebben de handen in een geslagen en zijn er in geslaagd om dit prachtige staaltje cultuur naar Lichtenvoorde te halen. Deze middag is voor zowel KBO leden als niet-leden bedoeld. En zoals men van de KBO Lichtenvoorde wel gewend is, is ook deze gezellige middag gratis te bezoeken.


Lichtjesroute door de vestingstad

GROENLO - Voor de achtste keer wordt op woensdagavond 21 december een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in Groenlo. De vele verrassende plekjes van het vestingstadje lenen zich bij uitstek voor deze sfeervolle wandeling. De deelname is gratis.

De midwinterhoornwandeling in Groenlo op woensdag 21 december kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan, maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegenkomen. Ook staan de midwinterhoornblazers telkens op verrassende plekken. Er kan er gestart worden van 18.30 uur tot 20.00 uur vanaf het plein van de Oude Calixtus.

Erik Mentink tekent samen met Jos Spiekker voor de organisatie. Op het pauzepunt ontvangen de deelnemers net als andere jaren gratis glühwein en/of warme chocolademelk. Ook is de Sociëteit Grolse Wanten met de wanten, sjaals en mutsen aanwezig. Het is een bewegwijzerde route en deelnemers hoeven alleen maar de richting van de 'kerstboompjes' te volgen. De route is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op het eindpunt in de Kevelderstraat is er gratis soep, die geserveerd wordt door de leden van de Compagnie Grolle.

De klanken van de midwinterhoorns zullen de deelnemers op 21 december in Groenlo in de juiste kerstsfeer brengen.