Ernst Daniel Smid (uiterst links) lost het startschot bij het Inloophuis aan de Plantenstraat. Foto: Burry van den Brink
Ernst Daniel Smid (uiterst links) lost het startschot bij het Inloophuis aan de Plantenstraat. Foto: Burry van den Brink Foto:

Back2Home: hartverwarmende happening met fantastische opbrengst

DOETINCHEM - Ondanks de ijzige kou was de start van de Back2Home-run afgelopen zaterdag een hartverwarmende happening. Rond half elf arriveerden de 65 lopers bij het Inloophuis Oude IJssel in de Plantenstraat in Doetinchem om even later op weg 'geschoten' te worden door de bekende bariton Ernst Daniel Smid. De lopers doorkruisten het afgelopen weekend de Achterhoek en deden daarbij de goede doelen aan waarvoor werd gelopen: Inloophuis Oude IJssel; Hospicegroep De Lelie Winterswijk en Hospice Zutphen. In 28 uur werd 230 kilometer afgelegd en passeerden de lopers elf gemeenten. "De doelen zijn nu dicht bij huis", aldus een van de lopers tijdens de voorbereiding op de start in het Inloophuis. "We zien nu letterlijk waar het sponsorgeld terecht komt en waar we voor lopen. Voor ons wordt daardoor de betrokkenheid bij de goede doelen veel groter. Dat is leuker en motiveert meer dan wanneer het geld waar we voor lopen, wordt opgeteld bij een ander groot bedrag. Dit spreekt ons veel meer aan." Afgelopen zondag finishten de lopers bij Bax aan de Edisonstraat. Daar werd tijdens de afterparty bekendgemaakt dat er voor ieder goed doel 9.950 euro aan sponsorgeld bij elkaar was gelopen. De beide hospices en het Inloophuis waren blij verrast met het geweldige bedrag.