Het grenspoaldropje, onder meer te koop bij de VVV Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het grenspoaldropje, onder meer te koop bij de VVV Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Nieuw streekproduct:
't Grenspoaltje

DINXPERLO - De Taverne, gelegen over de Heelweg, en een verbinding vormend tussen Duitsland en Nederland, was vrijdag de toepasselijke plek waar een nieuw streekproduct werd gepresenteerd: 't Achterhoeks Grenspoaltje, een dropje in de vorm van de grenspaal zoals die op veel plekken nog te vinden is op de grens.

Door Iris Jansen

In het bijzijn van onder andere wethouder Henk Rijks en plaatsvervangend burgemeester Elisabeth Kroesen uit Bocholt, presenteerde VVV voorzitter Eric Eppink dit eerste streekproduct van de VVV Dinxperlo.

De historische grenspalen, te beginnen bij nummer 1 in Rekken tot en met nummer 186 bij de Rietstapperbrug in Dinxperlo, die bij de viering rond '250 jaar grens' zo'n belangrijke plaats innemen, hebben de VVV Dinxperlo op het idee gebracht een speciaal Achterhoeks-Münsterlands streekproduct te ontwikkelen: het grenspoal-dropje.

"Drop is aan beide kanten van de grens een lekkernij en zodoende kwamen we op het idee een lekker dropje te laten ontwikkelen in de vorm van een grenspaal. Als je de afbeelding op het dropje goed bekijkt zie je de mooie grenspaal die op het Hahnenpatt staat, zelfs met jaartal en nummer. Bij het familiebedrijf Matthijs uit Hoogerheide, producent van het dropje, hebben we veel dropsmaken geproefd om uiteindelijk de beste keus te kunnen maken. Het moet smaken naar meer; een gelukzalig gevoel geven, net zoals deze mooie regio", vertelt Eric Eppink lachend.

Trots vertelt hij verder dat vanaf deze week dit originele streekproduct naast bij de VVV ook te koop is bij Jumbo Arentz Dinxperlo, delicatessenwinkel Peter's Specialiteiten en bij de tankstations Avia-Harmeling in Suderwick en De Rietstap aan de Anholtseweg in Dinxperlo. Ook in Borken en in Isselburg is het dropje al te verkrijgen.
De grenspoaltjes zijn verpakt in een zakje van 300 gram en kosten € 2,45.

Elisabethe Kroesen, Eric Eppink en Henk Rijks bij de presentatie van het grenspoaldropje. Foto: Frank Vinkenvleugel