Vlnr. Monique Wassink, Arno van Wees, Klaas Hofstra, Wilfred Kristen, Denise van der Donk en René Penterman. Foto: Kyra Broshuis.
Vlnr. Monique Wassink, Arno van Wees, Klaas Hofstra, Wilfred Kristen, Denise van der Donk en René Penterman. Foto: Kyra Broshuis. Foto: Kyra Broshuis

Nieuw bestuur voor Grolse zwemtocht

Tweede editie Vrije Slag door Grolle op 25 juni 2016

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Op zaterdag 25 juni 2016 kan heel Groenlo en omgeving genieten van de tweede editie van De Vrije Slag door Grolle. Dit zwemevenement in de Grolse gracht, in 2015 voor het eerst gehouden, wordt georganiseerd door een nieuw bestuur.

Verrast door het enorme succes
"Twee van de vorige bestuursleden hebben aangegeven niet verder te willen gaan. Omdat we hetecht goed aan willen pakken hebben we daarom een nieuw bestuur samengesteld," zo vertelt initiatiefneemster Denise van der Donk-Eskes. Vorig jaar werd ze aangenaam verrast door het enorme succes. "Dat had ik niet durven dromen. Het was echt geweldig en ik heb nu al zin in de tweede editie." De eerste inschrijvingen voor de zwemtocht zijn al binnen. "De allereerste was een man uit Wehl, nummer twee was wel een Grollenaar. We hebben nu ruim 20 inschrijvingen maar dat worden er ongetwijfeld nog heel veel meer," zegt Denise enthousiast.

Groep enthousiaste Grollenaren
Het nieuwe bestuur wordt gevormd door Klaas Hofstra (voorzitter), penningmeester Arno van Wees, secretaris René Penterman, Wilfred Kristen (veiligheid en sponsoring), Monique Wassink (pr en sponsoring) en Denise zelf. Deze groep enthousiaste Grollenaren, met elk hun eigen specialiteit, zal ervoor zorgen dat de zwemtocht dit jaar weer net zo goed zal verlopen als de eerste editie.
"Vorig jaar viel het natuurlijk prachtig samen met de officiële opening van de gracht. Nu zullen we nog meer zaken zelf moeten regelen maar dat komt met deze club helemaal goed." Denise kiest er bewust voor zélf geen heel actieve rol te vervullen bij de organisatie. "Ik wil er nu zelf meer van genieten en me bezighouden met de dag zelf. Vorig jaar was prachtig maar ik was te druk om er zelf veel plezier aan te beleven."

Nieuwe afstand
Voor de dag zelf staat er een aantal veranderingen op stapel. Zo is er een nieuwe afstand bijgekomen, namelijk 4600 meter. Dat zijn twee complete rondes door de gracht. "Dat is een behoorlijke afstand en echt geschikt voor de geoefende zwemmers. Vanuit de GZV zijn er al aanmeldingen binnen voor deze afstand." De organisatie kiest ervoor deze afstand toe te voegen aan de bestaande afstanden van 350 meter, 1500 meter en 2300 meter. "Er was veel vraag naar de dubbele afstand, vooral van deelnemers buiten Groenlo. We willen er mooi evenement van maken voor Groenlo en willigen dit verzoek dus graag in."

Sponsorpakketten met bedrijfsswim
Verder komt er ook een mogelijkheid voor bedrijven om zogenaamde sponsorpakketten af te nemen. Hier zit onder andere een 'bedrijfsswim' bij in. Ook wordt er een clinic openwaterzwemmen georganiseerd door Denise. "Zwemmen in open water verschilt wezenlijk van zwemmen in een zwembad. Er zijn andere dingen waar je rekening mee moet houden zoals de kou, de andere zwemmers (je hebt geen eigen 'baan') en je oriëntatie. Dat ga ik de deelnemers aan de clinic leren."
Wat niet verandert, is dat de zwemtocht en het bekende evenement 'Dancing in the street' op dezelfde dag worden gehouden. "Dat is vorige keer ook heel goed bevallen. Het is natuurlijk ook prachtig om na het zwemmen met vrienden wat te gaan eten en 's avonds te gaan dansen in het centrum. Zo heeft Groenlo weer een prachtige dag om naar uit te kijken!"

Aanmelden
Aanmelden voor de zwemtocht kan voor de volgende onderdelen: 350 meter sponsorzwemmen voor kinderen € 3,00 (start 16.00 uur), 1.500 meter € 5,00 (start 15.45 uur), 2.300 meter 6,00 (start 15.30 uur) en 4.600 meter € 10,00 kan. Het aanmelden kan via www.devrijeslagdoorgrolle.nl.