De cast van Boer'n op vrijerstoer'n. Foto: PR
De cast van Boer'n op vrijerstoer'n. Foto: PR Foto: PR Eendracht

Eendracht speelt
'Boer'n op vrijerstoer'n'

MEDDO - Nadat het eind november de beurt was aan de jongeren om op de planken te staan, is het eind februari aan de ervaren leden van toneelvereniging Eendracht om weer voor vertier op het toneel van zaal de Eendracht te zorgen. Dat gebeurt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari.

Waren het bij de jongeren de vrouwen die aan de man gebracht moesten worden, nu is het de beurt aan vier vrijgezelle broers om aan de vrouw te geraken. Onder aansporing van meneer pastoor en de schoolmeester,gaan de heren op geheel eigen wijze op zoek naar een vrouw. Dat ze het hiermee niet zo nauw nemen getuigt van de uitspraak: Een vrouw is toch een vrouw, nietwaar? Ook met de waarheid nemen ze het niet zo nauw: er wordt toch snel een paar bunder en een paar man personeel bij gefantaseerd. Hoe je die dan ten tonele laat verschijnen om de schone schijn op te houden, is dan ook een hele toer waar de heren een dagtaak aan hebben. Ondertussen is de buurvrouw bedankt voor bewezen huishoudelijke diensten maar natuurlijk komt ook zij de boel in de gaten houden, want je laat je natuurlijk niet zo maar aan de kant zetten. Dat ze daarbij misschien en passant ook nog haar dochter aan de man kan brengen, is dan mooi meegenomen. Dan verschijnen er voor die vier broers natuurlijk allerlei types vrouwen ten tonele. Ook zij proberen zich zo goed mogelijk te verkopen, want wie wil er niet trouwen met een landheer? Of zij het wel zo nauw nemen met de waarheid is ook nog te bezien. Tenslotte komt de meid van meneer pastoor regelmatig naar hem zoeken op de boerderij omdat meneer pastoor regelmatig bij de parochianen op bezoek gaat voor een praatje maar natuurlijk vooral voor de borrel die er dan op tafel komt. Het blijkt dan ook een hele tour om meneer pastoor te bewegen om naar huis te komen, als ze hem al vindt.

Kortom: wie zin heeft in een avond of middag lekker lachen, is welkom in gebouw De Eendracht in Meddo, op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari, aanvang 20.00 uur en op zondag 28 februari, aanvang 14.30 uur.