Vlnr. Marcel klein Entink, Quinten Dikschei, Dianne van Uum en John Theissen. Foto: Jurgen Pillen
Vlnr. Marcel klein Entink, Quinten Dikschei, Dianne van Uum en John Theissen. Foto: Jurgen Pillen Foto: Jurgen Pillen

Muziekspektakel voor Kanjers voor Kanjers

Benefietavond vol muziek en verrassingen

Door Karin Stronks

AALTEN – Zaterdag 12 maart staat café Leuven in het teken van de benefietavond vol muziek en spektakel voor Kanjers voor Kanjers. Naast heerlijke feestmuziek van Qrisis en de coverband Moerstaal zijn er enkele ludieke acties bedacht zoals een verloting, een veiling waarbij onder andere gesigneerde shirts van prominente sporters en gesigneerde Cd's onder de hamer gaan en de DJ's Buurman & Buurman die een show neerzetten. De entree voor deze muzikale happening bedraagt € 10,- euro, hierbij inbegrepen zijn de garderobe en één muntje. De zaal gaat open om 20.30 uur. Kaarten voor deze benefietavond zijn verkrijgbaar via Facebookpagina Qrisis4Kanjers of bij café Leuven.

Actie van De Smidse Culinair
Voor culinaire liefhebbers heeft De Smidse Culinair een actie bedacht: voor € 75,- euro per persoon serveert De Smidse een kwalitatief hoogstaand vijf-gangenmenu inclusief drankjes, waarbij door Marcel Stronks van De Smidse Culinair voor elke gast een bedrag van € 25,- euro wordt geschonken aan Kanjers voor Kanjers. Tussen 17.45 en 21.30 uur zijn maximaal 35 gasten welkom. Bij De Smidse is live muziek, bovendien komt Sabine Hoitink van Kanjers voor Kanjers iets vertellen over de stichting. Reserveren voor dit bijzondere diner kan bij café Leuven.
Muzikale steun
Drie jaar geleden zijn de initiatiefnemers van het muzikale spektakel, Quinten Dikschei, zanger van de bands Qrisis en Kaliber, en John Theissen, bestuurslid en mede-oprichter van Kanjers voor Kanjers, met elkaar in contact gekomen via Bianca en Johnny Piek.

Dweilen en deelnemen voor goede doel

"John vroeg of wij iets konden betekenen voor de deelnemers van de Tristan Hoffman Challenge. We hebben in 2014 de groep als dweilorkest gesteund bij de beklimming van de Passo di Gavia in Italië en in 2015 op de kale berg Mont Ventoux in Frankrijk. Op de feestavonden speelden we als feestband", vertelt Quinten Dikschei enthousiast. De vrouwen van de muzikanten gingen in 2014 mee als supporters, in 2015 deden de dames mee met de beklimming.

Col de la Madeleine
Dit jaar gaat Quinten zelf meedoen als wandelaar. Op 24 juni gaan ongeveer 150 deelnemers van de Tristan Hoffman Challenge de Col de la Madeleine bedwingen, een klim van 26 kilometer. Alle sportievelingen die de Col gaan beklimmen nemen € 500,- euro mee aan sponsorgeld voor Kanjers voor Kanjers. Quinten legt uit: "Mocht de opbrengst van het muzikale spektakel bij café Leuven meer zijn dan het 'startgeld' van de deelnemers aan de Tristan Hoffman Challenge dan wordt dat bedrag meteen overgemaakt naar Kanjers voor Kanjers!"

Rode loper
Café Leuven wordt speciaal voor de benefietavond opgepimpt in de kleuren van Kanjers voor Kanjers, het publiek wordt uitgenodigd om over de rode loper naar binnen te wandelen. Het geld dat Leuven normaal voor de band zou betalen, gaat nu naar Kanjers voor Kanjers. Drukkerij Kempers heeft de posters en flyers gesponsord. John Theissen: "Twaalf topmuzikanten van Qrisis en Kaliber, de coverband Moerstaal en de DJ's Buurman en Buurman zorgen voor muzikaal spektakel voor jong en oud, we houden een veiling waarbij onder andere gesigneerde shirts van Achterhoekse topsporters bij opbod worden verkocht. Ook worden er gesigneerde cd's geveild en we houden een verloting. De hele opbrengst gaat naar Kanjers voor Kanjers."

Kanjers voor Kanjers
Door het organiseren van sportieve evenementen maakt Kanjers voor Kanjers dromen van Achterhoekse kinderen waar. Kanjers voor Kanjers wil kinderen die niet of onvoldoende in staat zijn om te spelen en te sporten helpen. Iedereen die een wens heeft voor een kind of voor een groep kinderen kan bij Kanjers voor Kanjers terecht. Kanjers voor Kanjers geeft geen geld maar zij realiseert projecten of er wordt voor materialen gezorgd. Kinderen dicht bij huis blij maken, dát is wat Kanjers voor Kanjers voor ogen heeft!


www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl