Willem te Molder in actie op PaasPop Zieuwent 2015. Foto: Henri Walterbos
Willem te Molder in actie op PaasPop Zieuwent 2015. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

City Lido gaat weer vaker voor live-bands

GROENLO - Toen Groenlo nog als het 'Las Vegas van de Achterhoek' bekend stond, was het met name City Lido dat een mega aantrekkingskracht uitoefende op de stappers van heinde en verre. Regelmatig sierden grote namen de affiches van het Groenlose staphuis, dat nog steeds één van de meest aansprekende uitgaansgelegenheden van Oost-Nederland is, zo blijkt anno 2016. Marco Borsato, De Dijk, Boney M, Dolly Dots, Los Vast LIVE, Van Dik Hout. Allen kwamen graag naar het Achterhoekse stappubliek. Ook werd de locatie alsmaar weer geroemd. Zowel door de bezoekers als door artiesten. Voor Huub van der Lubbe, frontman van De Dijk is City Lido dan ook 'klein Paradiso', zo zei hij meerdere keren. Op 21 mei mag hij er wederom zijn opwachting maken, een weerzien na een lange tijd. En niet alleen De Dijk zal de grote zaal van City Lido aandoen dit jaar. Op 2 april zal één van Neerlands grootste feestbands, Band Zonder Banaan, de grote zaal op kop zetten, in het najaar Old Ni-js , maar uitbater Erwin de Roo heeft meer acts op zijn verlanglijstje staan.

Door Henri Walterbos

Erwin: "We wilden graag uitbreiding van de thema-avonden die we al organiseren door ook weer grote livebands te programmeren. Daar is behoefte aan, merken we en horen we. Zelf ben ik ook liefhebber. Bökkers hebben we al gehad onlangs, wat een groot succes was." En dan binnenkort Boh Foi Toch voor een dubbeloptreden, op zaterdagavond 5 maart en zondagmiddag 6 maart. "Bedoeling was een optreden op 5 maart, maar daar er een stormloop op de kaarten ontstond was het optreden van de Achterhoekse dialectformatie in no-time uitverkocht en werd direct zondagmiddag 6 maart erbij geprogrammeerd. Voor het middagoptreden zijn nog kaarten verkrijgbaar. "Dat het vooral dialectbands zijn die geprogrammeerd staan is eigenlijk meer toeval dan bewust," vertelt Erwin. "We willen vooral energieke bands programmeren. Met De Dijk hebben we altijd goede ervaringen gehad, zowel met de optredens als met het overleg met hen. Boh Foi Toch wilden we ook weer uitnodigen omdat optredens van hen bij Ciy Lido altijd een succes waren. Ook leuk omdat Han Mali en Willem te Molder Grolse jongens zijn. Het is een thuiswedstrijd voor hun."

Willem te Molder
Bassist Willem te Molder zegt in een reactie enorm blij te zijn met het dubbeloptreden in zijn eigen Groenlo. "Alle optredens vinden we leuk om te doen, maar het is toch wel bijzonder voor Han en mij dat een optreden in Groenlo in no time uitverkocht is en er dan direct een optreden aan vastgeplakt wordt. Dat hoor je alleen maar bij grote artiesten in de HMH of zo," lacht Willem, die aangeeft sowieso al zeer verrast te zijn door het toenemende aantal optredens van de band. "We dachten dat mensen ons wel zo'n beetje kenden, maar het aantal boekingen is explosief gestegen. Het jubileumjaar 25 joar Boh Foi Toch afgelopen jaar zal er mee te maken hebben, maar ook dat Normaal ermee gestopt is werkt daaraan mee, denk ik. Ook Old Ni-js en Mooi Wark maken dat mee. Die gaan ook als een speer met veel boekingen. Mooi natuurlijk dat het dialect zo blijft voortleven op deze manier. Het dialect blijft mooi levend zo. Ook bij de jongeren, want wij zien bij onze optredens jongeren van 15, 16 jaar die onze nummers woordelijk meezingen. Vooral de meezingers van de eerste cd, zo'n 23 jaar geleden. Dat gaat misschien van vader op zoon, maar mooi is het," stelt Willem samen met zijn collega-bandleden tot grote tevredenheid vast. Op de vraag wat de bezoekers op 5 en 6 maart verwachten kunnen, begint Willem te lachen. "Gewoon wat ze altijd van ons kunnen verwachten: feest en gemoedelijkheid. De zaal leent zich er ontzettend voor. Met de 5 pronkzittingen van carnavalsvereniging De Knunnekes in januari gingen er in totaal ruim 2500 mensen compleet uit hun dak op de liedjes van Boh Foi Toch die een gelegenheidsband speelde, waar ik ook deel van uitmaakte. Dat is echt te gek. Zo zal het beide keren gaan, ben ik van overtuigd, met op het podium veer hele bli-je vrolijke rosjes. Wi-j hebt d't in ieder geval onmundig völle zinne in. "