De overhandiging van de nieuwe tennisrolstoelen door Kanjers voor Kanjers. Foto: PR
De overhandiging van de nieuwe tennisrolstoelen door Kanjers voor Kanjers. Foto: PR Foto: Theo Huijskes

Aangepaste tennisrolstoelen voor Daisy en Lieke

Dankzij Kanjers voor Kanjers en donatie van de KrampRun

Door Theo Huijskes

REGIO - De alom bekende en tevens razend populaire regionale Stichting Kanjers voor Kanjers heeft een tweetal jeugdige rolstoeltennissers verblijd met een fonkelnieuwe aangepaste tennisrolstoel. Het gaat hier om Daisy Tetteroo uit Neede en haar teamgenootje Lieke. Dit schitterende gebaar is nog een uitvloeisel van de in het voorjaar van 2015 succesvol georganiseerde rolstoeltennis-clinic. Bij die clinic was ook Daisy Tetteroo aanwezig, die evenals haar maatje Lieke rolstoeltennis speelt in Neede.

De clinic, die dankzij de medewerking van Kanjers voor Kanjers-sponsor Volvo Harrie Arendsen kon plaatsvinden, was volgens pr-functionaris Sabine Hoitink van Kanjers voor Kanjers een groot succes.
"Het was op zondag 15 maart 2015 op de tennisbaan in Zevenaar een geweldige happening. Dit zeker omdat de clinic onder leiding stond van niemand minder dan wereldkampioene paralympiër Aniek van Koot. Zij weet immers als geen ander hoe belangrijk het is dat sporten voor ieder kind mogelijk zou moeten zijn. En dit ongeacht de aanwezige lichamelijke of andere beperkingen."

Eigen wedstrijdrolstoelen
Naar aanleiding van de geslaagde happening was het Daisy Tetteroo, die bij Kanjers voor Kanjers een aanvraag indiende voor een aangepaste tennisrolstoel. Daisy tenniste op dat moment in een geleende tennisrolstoel. Maar haar grote wens was een wedstrijdrolstoel, die helemaal op haar zou zijn aangepast.
Sabine Hoitink: "Als Kanjers voor Kanjers zijn wij blij en trots dat wij die droom niet alleen voor Daisy, maar ook voor haar tennismaatje Lieke in vervulling hebben kunnen laten gaan. Beide meiden kunnen thans niet alleen, maar ook samen de rolstoeltennissport optimaal beoefenen. Zoals bekend realiseert Kanjers voor Kanjers projecten voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek. In het bijzonder projecten in het kader van sport en spel. Door het organiseren van sportieve evenementen, alsmede donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt Kanjers voor Kanjers derhalve dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld, komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt. De tennisrolstoelen voor Daisy en Lieke passen dus helemaal in onze doelstelling."

KrampRun 2015
De financiering van de twee fonkelnieuwe wedstrijd-tennisrolstoelen is mogelijk gemaakt door de opbrengst van de KrampRun 2015. KrampRun is een altijd erg goed bezochte hardloopwedstrijd, die plaatsvindt in Varsseveld. De vijfde, tevens eerste lustrum en dus jubileumeditie van de KrampRun, gehouden op 12 september 2015, was er één waarbij tal van records werden gebroken. Zo stonden er maar liefst ruim 800 hardlopers aan de start, waaronder een groot aantal topatleten.
"En omdat Kanjers voor Kanjers reeds enkele jaren als een goed doel aan dit sportevenement is verbonden, mochten wij na afloop het schitterende bedrag van € 10.000,00 in ontvangst nemen," vertelt Sabine Hoitink. "En dankzij die geweldige donatie, konden wij tot de aanschaf overgaan van de twee tennisrolstoelen voor Daisy en Lieke. Een woord van dank aan iedereen, die dit mogelijk heeft gemaakt, is dan ook zeker op zijn plaats."