De Slingeplas is het strijdtoneel van de triathlon.  Foto: PR
De Slingeplas is het strijdtoneel van de triathlon. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

Start inschrijving voor GUV Triathlon Aalten

Plaats voor maximaal 400 triatleten in drie disciplines

AALTEN - Vrijdagnacht, als het om 00.00 uur net 12 maart is, gaat de inschrijving van start voor de GUV Triathlon Aalten, die plaatsvindt op zondag 19 juni.

En men moet er snel bij zijn want de belangstelling voor de triahtlon is enorm. Van vele kanten hebben triatleten te kennen gegeven weer naar Aalten te willen komen om te strijden voor de hoogste plaatsen op het erepodium. De voorzitters van de vereniging doen in triovorm mee maar zullen de vele prominenten en oud-gedienden die zich al gemeld hebben waarschijnlijk voor zich moeten dulden.
De triahtlon wordt gehouden bij de Slingeplas in Bredevoort. Daarin wordt gezwommen, van daaruit fietst men in de omgeving de ronden en rondom de Slingeplas wordt hardgelopen.
"Zo wordt het ook aantrekkelijker voor het publiek," aldus een enthousiaste Jan te Brake. Een bekende naam bij de Aaltense triathlon. Hij deed jarenlang mee, maar was ook op de hele triathlons door het hele land aanwezig. Een ras-atleet die ook dit jaar niet zal ontbreken. Inmiddels doet hij mee in de oudere categorie, maar hij zal heel veel jongeren achter zich laten, zo is de verwachting.

De bestuursleden, Gerjo Wensink, Walter Vaags, Nienke Hoitink en Cindy Brussé, bereiden zich voor op een drukke tijd. "Gelukkig worden we van alle kanten ondersteund door de vele vrijwilligers van atletiekclub AVA'70, zwemvereniging Natare en wielersport De Peddelaars. We hebben al heel veel zaken geregeld, mooie routes uitgezet, en een geweldige locatie kunnen regelen.De samenwerking met de Nederlandse Triathlon Bond is daarbij een grote steun geweest. Zij hebben ons begeleid en het is nu ook een officiële wedstrijd die bij de bond gemeld is," aldus het enthousiaste bestuur. De naam Cindy Brussé zegt trouwens wat in de triathlon-wereld. Ze is de Nederlands kampioene op de NK Sprint triathlon bij de Masters.

Jan te Brake zal veel jongeren achter zich laten

Bert van Asselt, directeur van GUV, maar ook fanatiek zwemmer bij Natare in Aalten, heeft middelen gevonden om de triathlon van een naam te voorzien. "Als zwemmer bij Natare werd ik gevraagd mee te denken en dat doe ik met veel plezier. Maar omdat wij als organisatie het sporten een warm hart toedragen, is besloten om ook financiële steun te geven. Daarom is het dit jaar de GUV Triathlon Aalten. En ook ik zal de 19e juni in het water duiken om mee te doen,"zo laat hij weten.

"Al met al wordt het een groot spektakel, waarvoor we slechts 400 plaatsen vergeven", zo geeft Gerjo Wensink, de voorzitter van het bestuur aan. "We hebben van de NTB te horen gekregen dat het toch wel verstandig is, nu eerst klein te beginnen. Dus wees er snel bij, want het wordt klein maar fijn. We gaan dit jaar een 1/8 triathlon, 1/4 triathlon of met een trio op een van deze afstanden en we houden iedereen op de hoogte via de website en Facebook."


www.triathlonaalten.nl

facebook.com/TriathlonAalten

Van links af Gerjo Wensink, Walter Vaags, Nienke Hoitink en Cindy Brussé.