Wethouder René Hoijtink zet het mechanisme van de stoomfluit in werking. Foto: Kyra Broshuis
Wethouder René Hoijtink zet het mechanisme van de stoomfluit in werking. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Start Vestingdagen Cultureel

GROENLO - Wethouder René Hoijtink opent met een bijzondere handeling de eerste Vestingdag Cultureel van Groenlo. Bij Stoomhoutzagerij Nijhuis zet hij het mechanisme in werking waardoor drie maal de stoomfluit klinkt. "Het passe-partout dat tijdens deze vestingdagen verkrijgbaar is, is precies wat we willen in Groenlo. De mensen maken de stad en dat zien we nu overal. Verenigingen, ondernemers en andere partijen hebben de neus dezelfde kant op. We zetten Groenlo samen op de kaart en dit initiatief is daar weer een prachtig voorbeeld van."

Deze eerste Vestingdag Cultureel heeft als thema 'ambachten' meegekregen en er zijn, naast de toeristische trekpleisters, ook verschillende demonstraties te zien dit gebied. "Dit thema past uitstekend bij Groenlo waar 'vakmanschap is meesterschap' in onze genen zit," aldus de wethouder.
De Stoomhoutzagerij is dit seizoen te bezoeken op de Culturele Vestingdagen en ook op 21 mei, 4 juni, 9 en 23 juli, 6 en 20 augustus, 10 en 24 september en 29 oktober. De Vestingdagen Cultureel worden gehouden op 7 mei, 18 juni, 3 september en 22 oktober. Voor deze dagen is een speciaal passe-partout verkrijgbaar waarmee men met korting naar binnen kan. Een passe-partout is te koop bij de VVV en alle entree vragende bezienswaardigheden en kost € 5 euro voor volwassen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Het vervoer tussen de bezienswaardigheden wordt verzorgd door de Vestingstad Express.