Een driedimensionaal paneel. Foto: Kyra Broshuis
Een driedimensionaal paneel. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Nieuwe elementen slaan aan

Vervolg van voorpagina

'Een jaartje meer' groot succes
De natte zondag start met een viswedstrijd en om 11:00 begeven de Grollenaren op leeftijd zich naar de tent voor het nieuwe onderdeel 'Een jaartje meer'. Een prachtige ochtend met verschillende optredens en een uitstekende sfeer. "Absoluut voor herhaling vatbaar!" zeggen drie dames die genieten van een advocaatje met slagroom. 's Middags wordt het Grols Spelspektakel gehouden met tal van nieuwe en ludieke onderdelen. De altijd actieve club van de Scouting wordt winnaar van dit spektakel. Scouting Groenlo blijkt later ook de eerste prijs te winnen bij de publieksjury voor hun paneel 'We come in peace'. De eerste prijs gaat dit jaar voor het eerst naar de Buurt VVG (Vincent van Gogh). Zij winnen met 'Flower Power' de eerste prijs bij de vakjury in de A-klasse. In de B-klasse gaat Windkracht 11 er met de eerste prijs vandoor.

Kees Porskamp en Joost Frank presenteren vogelschieten
Op zondagochtend worden de Grollenaren traditiegetrouw gewekt door het reveilleblazen van Windkracht 11. Niet geheel onnodig want om 11:00 is de start van de volksspelen. Ondanks het tegenvallende weer is het druk op het feestterrein. Kees Porskamp presenteert het vogelschieten op ludieke wijze en heeft daar dit jaar hulp bij van Joost Frank. Hun spitsvondige grappen en opzwepende teksten komen de sfeer absoluut ten goede. Maar liefst 241 mannen doen mee aan het vogelschieten en bij schot nummer 505 is het Ewald 'Hakkie' Brockötter die de vogel eraf schiet. Helemaal beduusd en later uitzinnig neemt hij de vele felicitaties in ontvangst. Bij de dames is het Esmee Kolkman die zich de koningin mag noemen. Van de 60 deelneemsters blijkt zij de beste worp te hebben. Jeugdkoning Jop Dieker is inmiddels, geheel volgens de Grolse traditie, al in de gracht gegooid door zijn kameraden.
Groenlo beleeft een prachtige kermis en ook burgemeester Annette Bronsvoort geniet volop. "Wat een sfeer! Fantastisch dat al die vrijwilligers dit mogelijk maken. Echt een feest voor en door Grollenaren."

Kees Porskamp en Joost Frank. Foto: PR