Jelle van Gorkom, winnaar van een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio. Foto: Theo Huijskes
Jelle van Gorkom, winnaar van een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio. Foto: Theo Huijskes

Jelle van Gorkom te gast bij Business Club S.V. Grol

3 november in De Lange Gang

Door Theo Huijskes

GROENLO - De op 18 november 2011 opgerichte Business Club van de sportvereniging Grol (BCG) opent zoals te doen gebruikelijk het nieuwe seizoen (2016-2017) met een geanimeerde najaarsbijeenkomst. Deze altijd gewilde meeting met de donateurs zal ook ditmaal een informatief, sportief en bovenal gezellig karakter gaan dragen. De op dit moment 155 BCG-donateurs worden daarvoor op de eerste donderdag van november om 19.45 uur uitgenodigd in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo.

Naast vanzelfsprekend de gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje met elkaar in gesprek te gaan en te netwerken, zal de donateurs door het vijfhoofdige BCG-bestuur onder aanvoering van voorzitter Matthijs Roorda tevens een attractief avondprogramma worden aangeboden.
Want naast hoofdgast Jelle van Gorkom (25), die dit jaar tijdens de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro aan de haal ging met de zilveren medaille op het onderdeel BMX, zijn er meerdere wielersporters die voor de invulling van het programma gaan zorgen.
Zo zal ook geboren en getogen Grollenaar Tristan Hoffman (46) van de partij zijn. Hoffman, oud-wielrenner en in die hoedanigheid in 1992 Nederlands kampioen op de weg en gefietst hebbende bij diverse ploegen waaronder TVM en CSC, is sedert 2005 ploegleider in de wielersport. Onlangs is de sympathieke Groenlose sportman aangesteld als ploegleider van de nieuwe wielerformatie Bahrain Merida.
Naast Van Gorkom en Hoffman zal ook een vertegenwoordiging van de aan de Pfeifer Challenge 2015 deelnemende wielerploeg acte de présence geven. Deze ploeg fietste vorig jaar in één ruk op en neer naar Parijs om op die manier een slordige € 50.000 bij elkaar te fietsen voor het goede doel KiKa (Kinderen Kankervrij).
Het is Peet Kappen (49), woonachtig en werkende in Nuland, die als wielerfanaat en specialist bij uitstek de uitgenodigde beoefenaars van de wielersport verbaal aan de tand gaat voelen.
Belangstellenden voor deze avond, die nog geen donateur zijn maar dit vooraf alsnog willen worden, kunnen zich aanmelden bij secretaris Erik Schuurmans: bcg@svgrol.nl.