Het dameskoor SARA zingt de Old Grolschen toe op de Halve Maan
Het dameskoor SARA zingt de Old Grolschen toe op de Halve Maan Foto: Ferry Broshuis

40 jaar Old Grolschen

GROENLO - Het is afgelopen zondag een zeer geslaagde dag geworden voor de leden van de club van Old Grolschen die weer in hun geliefde vaderstad waren neergestreken. Dat bleek uit de reacties van die unaniem lovend waren. Twee keer per jaar komen de Old Grolschen naar Groenlo, in het voor- en het najaar, en deze keer was er een extra gewichtige reden om te komen: de club van Old Grolschen bestaat 40 jaar.

Door Ferry Broshuis

Zondagmorgen kwamen uit alle windstreken de mensen naar hun geliefde vaderstad gereden en werden ze bij Marveld Recreatie door Marveld en het bestuur hartelijk ontvangen. Daar werd eerst de huishoudelijke vergadering afgewerkt. En daarbij memoreerde voorzitter Iet Pothof-Moormann een aantal memorabele gebeurtenissen uit de afgelopen 40 jaar en noemde ze diverse leden die extra kleur en cachet aan de vereniging hebben gegeven.
Door wijlen Theo Kaak uit Hollandse Rading werd de vereniging in 1976 opgericht, aan de vooravond van de viering van Groenlo 700 jaar Stad. Een dergelijke vereniging is vrij uniek in Nederland, zo niet helemaal uniek. En natuurlijk werd zondagmorgen het clublied gezongen, dat altijd extra emotie oproept.
In het voorjaar, zo bleek bij de agenda, zal Iet Pothof Moormann na een flink aantal jaren de vereniging met enthousiasme te hebben geleid de voorzittershamer gaan overdragen. Na een heerlijke verversing werd het gezelschap met de Vestingstad Express naar Grolle gereden. De opkomst was deze keer zo groot dat ze niet allemaal in het treintje konden. Auto's brachten uitkomst. Het gezelschap kwam terecht op de Halve Maan. Vervolg op pagina 3