Foto: PR Pindakaas
Foto: PR Pindakaas Foto:

Kinderen Pindakaas op bezoek

Naar Albert Heijn, Verhagen Mondzorg en de brandweer

GROENLO - 'Later als ik groot ben', dat was het thema de afgelopen weken voor de kinderen van kinderdagverblijf Pindakaas. De beroepen die werden uitgelicht waren: de bakker, de tandarts en de brandweer.

Op de groep is er een bakkerswinkeltje gemaakt waar koekjes werden gebakken. Ook hebben ze een bezoek gebracht aan de broodafdeling van de Albert Heijn. Ze hebben geknutseld, er is voorgelezen en ze hebben liedjes gezongen. De kinderen mochten tijdens het bezoek Claudia meehelpen met brood snijden, koekjes en taartjes op de ovenplaat leggen, stickers plakken, en nog veel meer. Na afloop kregen ze allemaal een lekker broodje.

Naar de tandarts
Voor het beroep tandarts mochten de kinderen van Pindakaas een kijkje nemen bij Verhagen Mondzorg aan de Buitenschans in Groenlo. Hier werden ze ontvangen door Sylvia en knuffelhond Dribbel. De kinderen mochten allemaal rondom Dribbel en Sylvia gaan zitten. Met een spiegeltje werden de tanden van Dribbel geteld. Ook mochten de kinderen in de stoel van de tandarts zitten en werden hun eigen tandjes geteld. Na afloop kregen ze allemaal een doosje met daarin een tandenborstel, tandpasta en een spiegeltje. Aansluitend werd er geknutseld, en werden de tanden gepoetst.

Op de kazerne
De brandweerkazerne werd ook bezocht. Ook dit was voor de kinderen ook een fantastische ervaring. Ze kregen een rondleiding, mochten een helm op doen en er werd een rondje gereden met de brandweerbus. Na afloop kregen ze knuffelhond Smokey mee naar Pindakaas. Smokey heeft ook een rugzak met daarin een tandenborstel, voorleesboek en een map met leuke werkbladen. Met de hond werd veel gespeeld en uit het boek werd veel voorgelezen. Daarnaast gingen de kinderen natuurlijk brandjes blussen, liedjes zingen en knutselen.

Het waren "fantastische weken" voor de kinderen maar ook voor de leidsters op de groep. Zij zijn erg blij met de tijd en de inzet van de supermarkt, de tandarts en de brandweer.