De aankomst op zaterdagmiddag, van het Prinsenpaar. Foto: Kyra Broshuis
De aankomst op zaterdagmiddag, van het Prinsenpaar. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Prins Harrie I en Adjudant René aan het roer in Groenlo

Vervolg van de voorpagina

GROENLO - Vrijdagavond werd door carnavalsvereniging De Knunnekes bekend gemaakt wie het nieuwe prinsenpaar van Groenlo zijn. Een haka (traditionele dans van de Maori's in Nieuw Zeeland; red.) kwam aan de onthulling te pas.

President Rob Stokkers en vorst Miquel Porskamp staan klaar om de heren te voorzien van de juiste steken en uiteraard de scepter. De nieuwe hoogheden zullen de carnavalsgekke Grollenaren leiden onder het motto 'Vol in de beugels!'. Het motto verwijst naar de gezamenlijke hobby van deze zwagers, de wielersport, en natuurlijk naar de bekende traditionele Grolsch beugelfles. De echtgenotes van Harrie en René, Sabine en Sandy, zijn zussen van elkaar en komen van origine uit Lichtenvoorde.

Sport- én carnavalsliefhebbers
Prins Harrie Hoitink is getrouwd met Sabine en vader van Loran en Marit. Hij is geboren in Beltrum en sinds 1995 woonachtig in de stad. Hoitink is hoofdredacteur bij Uitgeverij Vakmedianet BV en heeft daarnaast zijn eigen bedrijf: Iris communicatie en reclame. De prins was vijftien jaar pr-man van het Beltrumse volksfeest, nu bekend als Festunique Beltrum. Hoitink is een sportliefhebber en voorzitter van de RTCG (Ren- en Toerclub Groenlo). Adjudant René Schuurmans is getrouwd met Sandy en vader van Maud en Boet. Hij voetbalt bij de Grol in het 45+ elftal en fietst bij de RTCG. De adjudant werkt bij BBA Pumps BV in Doetinchem als verkoper buitenland.

Een kort nachtje
Het zal een bijzonder carnavalsseizoen worden voor de vriendengroep Via Via van Harrie en de kameraden van de BOF van René. "Ze zullen het dit jaar zonder ons moeten doen maar 'dan valt ze zeker in de prieze…", zo zeggen ze in hun proclamatie. Ook vertelt Prins Harrie dat dit de eerste keer is dat hij op het Grolse Prinsenbal aanwezig is. Na een korte nachtrust (drie uurtjes) wordt het nieuwe prinsenpaar de volgende ochtend bezocht door de Technische Commissie en bevriende Knunnekesleden. De decorstukken van de onthulling worden in de tuin geplaatst. 's Middags komen prins en adjudant, vergezeld door hun familieleden, per boot aan bij City Lido. Op de brug worden zij verwelkomd met de haka (een ceremoniële dans van de Maori's) die ook bij de onthulling werd gehouden. Onder het genot van een hapje en een drankje kijkt het voltallige gezelschap bij City Lido naar de film van de onthulling die de prins en adjudant uiteraard zelf niet hebben gezien. Zichtbaar onder de indruk van de spectaculaire onthulling blijft het nog lang gezellig in de Irish Pub. Prins Harrie bedankt de Knunnekes voor de prachtige eerste avond, adjudant René heeft inmiddels geen stem meer.

Aanloop
Het nieuwe prinsenpaar kan zich opmaken voor een intensief seizoen. In de aanloop naar de drie dolle dagen staan er tal van activiteiten op stapel voor het duo. Aanstaande zaterdag een hele prettige thuiswedstrijd voor de nieuwe adjudant: dan zal hij met de prins worden verwelkomt op de BOF-avond van zijn eigen vriendengroep.

Op 25 november is de kaartverkoop voor de buutavonden voor de KAPSTOK-leden, op 2 december is de vrije verkoop van de kaarten. De kaartverkoop voor de zeer populaire dameszitting is op 17 december. De buutavonden, ook wel pronkzittingen genoemd, zijn op 12, 13, 14, 15, 20 en 21 januari. De dameszitting wordt gehouden op 19 februari. De drie dolle dagen zijn op 26, 27 en 28 februari.